mode

Bh størrelser - find den rette

Af Tóra Effersøe Mortensen 21. juli 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvilke bh størrelser bruger du? Læs med her og find ud af, om du har den rette størrelse, eller om du skal have en mindre eller større bh næste gang, du shopper undertøj.

Rigtig mange piger bruger de forkerte bh størrelser, og det er superærgerligt, for hvis du bruger de rigtige bh størrelser, vil din figur se bedre ud og dit tøj vil også sidde bedre. Læs med her og find din rigtige bh-størrelse.

Trin1: Mål dig selv
Mål din omkreds lige under brystet uden at stramme målebåndet. Du kan godt måle dig selv, men det er nemmest at få en veninde til det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du har dit mål i centimeter, kan du aflæse skemaet, hvilke bh størrelser du skal bruge. For eksempel 70, 75 eller 80.

Rygmål i cm.

63-67

68-72

73-77

78-82

83-87

88-92

93-97

98-102

Bh-omkreds

65

70

75

80

85

90

95

100

Trin 2: Hvilken størrelse skål?
Når du skal finde ud af, hvilken størrelse bh-skål du skal bruge, er det nemmest at gå ud fra den skålstørrelse, du bruger nu. Stil dig foran et spejl i bh, og læg mærke til, hvordan skålen sidder. Hvis den sidder tæt ind til huden lige rundt om brystet, passer den dig godt. Men hvis den stopper på den sidste del af brystet, er den for lille. Skålen skal heller ikke være for stor, for så giver den ingen støtte.

Hvis du er i tvivl om, det er den rigtige skål, så kan du måle omkredsen hen over brysterne på højde med brystvorterne, der hvor brysterne er størst, dernæst måler du omkredsen under brystet, som du derefter trækker fra omkredsen henover brystet. Forskellen mellem målene afgør din skålstørrelse. Det er vigigt, at du har din bedste bh på, når du måler, så du får det mest rigtge mål.

Skålstørrelsen kan variere meget alt efter kropsbygning, og husk at dette skema kun er vejledende - det kan godt være, at du skal bruge en større skål end den skemaet viser, derfor er det en god idé at prøve flere bh'er, når du næste gang skal have en ny.

12 cm. = A
14 cm. = B
16 cm. = C
18 cm. = D
20 cm. = E
22 cm. = F

Trin 3: Stropperne
Stropperne er også vigtige! De kan justeres, så den sidste støtte ligger på skuldrene. Det er vigtigt, at de ikke strammes for meget, så de gnaver. Hvis du bruger F og derover kan det være meget mere behageligt med brede stropper.

MestLæste