Der kan være mange rigtig gode grunde til at få bøjle på tænderne, og de fine, lige bisser, du får ud af det, er også en god ting, men lad os nu være helt ærlige – det er en lille smule nederen, mens det står på. Hvis du også er en af dem, der har munden fuld af metal, kan du helt sikkert genkende det her: 

1. Følelsen af at have munden proppet med våd modellervoks, når du skal have taget aftryk til din bøjle – og de onde øjne, du sender tandlægen, når hun for tredje gang siger, at du skal huske at trække vejret gennem næsen. Hallo, kvinde, du er jo ved at kvæle mig! 

2. Det akavede ”smil-med-lukket-mund”, når du ser en sød fyr – og lettelsen, når du opdager, at han også har togskinner.

Læs også: Sådan overlever du at have bøjle

3. Sår i kinderne og på tungen – og det faktum, at der er yoghurt på menuen morgen, middag og aften, når du har fået strammet bøjlen. AV!

4. Overvejelserne omkring, hvilken farve elastikker der vil klæde din mund bedst – og den ubehagelige følelse af, at en elastik sprænger inde i din mund. For slet ikke at tale om den pinlige oplevelse det er at se en elastik flyve ud af din mund og lande på gulvet foran dit crush. 

5. Tankerne om, hvordan man egentlig kysser, når man har tandbøjle – og skrækhistorierne om de kærestepar, der har siddet fast i hinandens bøjler. 

Læs også: 7 ting du kender, hvis du allerede har brugt dine lommepenge

6. Den forbudte glæde ved at bide i et æble eller en gulerod – og irritationen over, at din bøjle knækker umiddelbart efter.

7. Den savlvåde hovedpude, når du vågner efter en nat med nakketræk – og mareridtene om, at din tandlæge næste gang siger, at du også skal have det på om dagen.

8. Skuffelsen, når din tandlæge lovede dig, at du ville få bøjlen af efter ét år – og der nu er gået to et halvt! 

9. Den intense glæde, du føler ved ENDELIG at få bøjlen af – og det store tandsmil, du sender til alle, du møder på din vej nu. 

I galleriet her kan du se nogle af de stjerner, der har haft bøjle: 

Stjerner med bøjler