Mad & opskrifter

Fastelavnsboller med nougat og marcipan

Af Line Sølvhøj Jensen 17. februar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du opskriften på nogle lækre fastelavnsboller med nougat og marcipan.

Overrask din klasse, familie eller veninder med nogle toplækre fastelavnsboller. Du får opskriften lige her!

Det skal du bruge til 12 stk. fastelavnsboller:
2 dl mælk
25 g gær
3 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
Ca. 500 g hvedemel
75 g Odense Blød Nougat
100 g Odense Færdig Kransekagemasse
Pynt: Et sammenpisket æg til pensling og eventuelt mørk chokolade

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du fastelavnsboller:

1. Rør gæren ud i lun mælk, og rør æggene i et ad gangen med en elpisker. Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens du rører, og lad dejen hvile en time.

2. Fordel dejen med skeer i smurte muffinforme. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og kransekagemasse.

3. Fold dejen hen over og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.

4. Lad dem hæve lunt i 45 minutter og pensl dem med æg.

5. Bag dem i 20-25 minutter ved 180 grader.

6. Lad dem køle af på en rist og pynt dem med glasur eller smeltet chokolade.

Flere lækre opskrifter:

MestLæste