Kærlighed

Moody og Augusta: "Det lyder vildt kliché, men det var sådan, vi blev kærester"

Af Nikita Hoffmann Andersen 10. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Josefine Moody og Augusta Valentine fandt hinanden på dating-appen Tinder, og allerede efter deres første møde var de mere eller mindre uadskillelige. Mød dem til en snak om parforhold, at tilhøre en seksuel minoritet og at springe ud – for behøver man overhovedet det i dag?
Moody og Augusta mødte hinanden på Tinder. De havde skrevet lidt sammen og havde egentlig aftalt at mødes til en kaffe, men en aften i januar 2020, da Augusta var på natklub med sit modelbureau, inviterede hun spontant Moody (som hun kalder Jose) forbi. Det møde blev starten på deres forhold. Hvordan var jeres første møde? Moody: – Det regnede så meget den aften, og jeg var var vildt nervøs, for Augusta var den smukkeste, jeg nogen sinde havde matchet med på Tinder, og nu skulle jeg møde hende til den her modelfest. Jeg forstod slet ikke, at det her skete. Jeg er ret lav, og Augusta er ret høj, så det allerførste, jeg sagde, da jeg så hende, var: ”Du er godt nok høj.” Augusta: – Fra den dag af datede vi hinanden ret intenst og sås mindst tre gange om ugen. Ingen af os ledte efter en kæreste, for vi var begge to lige kommet ud af et forhold, så vi var enige om, at det bare var chill, og derfor datede vi også andre imens.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Moody: – Ja, jeg var på flere dates, hvor jeg bare ærligt fortalte, at jeg så Augusta fast, og det føltes bare nice, men inderst inde vidste jeg godt, at jeg gerne ville have Augusta for mig selv. Augusta: – Vi prøvede at bilde os selv og hinanden ind, at det var helt fint også at date andre, men det endte med at blive toxic og fyldt med jalousi, fordi vi gerne ville have hinanden for os selv.
Foto: Kavian Borhani
Hvordan blev I så kærester? Moody: – Jeg sagde til Augusta, at jeg ikke kunne blive ved med at date på den her måde, og at jeg var klar til det hele med hende. Jeg ville bare have hende for mig selv. Men det var hun ikke klar til … Augusta: – Jeg sagde, at jeg var nødt til lige at tænke over det, for lige pludselig blev det hele bare meget virkeligt. Jose var vildt ked af det, så vi tog begge to hjem til vores forældre i en uge, hvor vi slet ikke talte sammen. Efter den uge var jeg klar til at snakke, så Jose kom hjem til mine forældre i Helsingør, hvor vi snakkede ud, og dagen efter tog jeg hjem til hendes forældre i Tisvildeleje og mødte dem for første gang. Om aftenen tog vi ned på stranden – der var faktisk solnedgang, men det lyder vildt kliché – og så spurgte jeg hende bare, om vi skulle være kærester, for nu var jeg klar. Moody: – Vi gik fra en uge med absolut ingenting til alt, og så begyndte vi faktisk ret hurtigt at lede efter en fælles lejlighed. Jeg boede på et værelse på 14 kvadratmeter. Augusta: – Ja, og jeg boede hjemme hos mine forældre og ville virkelig gerne flytte hjemmefra, så jeg tror også, det var derfor, det gik så hurtigt. Hvornår vidste I, at I var til piger? Augusta: – Jeg var sammen med en pige for første gang, da jeg var 15 og gik på efterskole, men jeg havde ikke et aha-moment, hvor det gik op for mig, at jeg også var til piger. Jeg kan huske, da jeg begyndte at gå til fester og kyssede med piger, at jeg synes, det var lækkert. Vi gjorde det lidt for sjov, og fordi drengene synes, det var nice, men jeg tænkte bare win-win, for det syntes jeg også selv. Da jeg var 15-16 år, fik jeg så en veninde, som sagde, hun var biseksuel, og jeg syntes, hun var vildt sej, så jeg kan huske, at jeg tænkte: ”Okay, man kan godt være sej og biseksuel,” og det hjalp mig til ikke at føle, at det var nederen eller pinligt. Der var ikke så mange andre at spejle sig i, så det var først, da jeg mødte hende, at jeg også begyndte at sige højt, at jeg var biseksuel, selv om jeg godt vidste det før. Moody: – Jeg har altid vidst det. Helt fra jeg var barn, kan jeg huske, at jeg har tænkt, at drenge ville jeg gerne være som, og piger ville jeg gerne være sammen med. Jeg lignede også en dreng, og jeg var mere excited over kvindelige hovedroller i film end mænd. Det gik op for mig, at det var nødt til at blive min virkelighed, da jeg som 15-16-årig mødte en pige, som jeg kyssede lidt for sjov med til en fest. Vi begyndte at skrive, og så blev vi bare vilde med hinanden. Det var ligesom, når jeg førhen havde flirtet med drenge, den her gang føltes det bare helt rigtigt. Og så blev vi kærester.
Foto: Kavian Borhani
Læs hele interviewet med Moody og Augusta i Vi Unges majnummer, der er på gaden nu, hvor de bl.a. svarer på, hvordan de sprang ud over for deres venner og familie, og hvordan de i det hele taget har det med fænomenet "at springe ud". Parret giver også gode råd til dig, der selv identificerer dig med en seksuel minoritet eller dig, der har en ven, der springer ud. Psst! Vil du lade dig inspirere af Moody og Augustas cool forsidelook? Så se med i galleriet herunder ...

KlæddigsomMoodyogAugusta

Cardigan: & Other Stories til 650 kr.
Foto: & Other Stories
Øreringe: Pilgrim til 200 kr.
Foto: Pilgrim
Buksedragt: Monki til 400 kr.
Foto: Monki
Skjorte: Soft Rebels til 500 kr.
Foto: Soft Rebels
Hoodie: H&M til 130 kr.
Foto: H&M
Kjole: Zara til 450 kr.
Foto: Zara
Halskæde: Pieces til 130 kr.
Foto: Pieces
Strikvest: Gina Tricot til 250 kr.
Foto: Gina Tricot
Lipgloss og highlighter: Glossier til 260 kr.
Foto: Glossier
Denimjakke: Mango til 300 kr.
Foto: Mango

Læs mere om

MestLæste