Favorit-bog fra Vi Unge
nyeste vi unge

Køb Vi Unges yndlingsbog "Vi Var Løgnere"

Af Sisse Tvegaard Andersen 4. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bog-tip! Er du vild med spændende historier, hvor siderne nærmest vender sig selv, skal du have fat i den her bog.

Cady Sinclair og hendes familie tilbringer hver eneste sommer på hendes stenrige morfars private ø. Det har de gjort hele livet, men den sommer, hvor Cady er 15 år, sker der noget. Hun bliver fundet rystende af kulde i strandkanten uden at kunne huske, hvad der ersket. Først to år senere vender hun tilbage til øen, og der er alt forandret. Hvad var det, der skete den sommer, og hvem er det, der skjuler sandheden for Cady? Ikke alt er, som det ser ud på den polerede overflade i familien Sinclair ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Hvilke bøger skal du læse?

"Vi Var Løgnere" er en superspændende bog, hvor man sammen med Cady langsomt opdager den uhyggelige sandhed bag hendes uheld. Slutningen vil chokere dig og give dig lyst til at læse bogen en gang til med det samme.

Lige nu kan du købe "Vi Var Løgnere" for kun 49 kroner i Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og udvalgte dagligvarebutikker, Den står sammen med bladene oppe ved kassen, så du kan jo lige snuppe et Vi Unge med, når du køber den, hvis du ikke allerede har bladet.

Bogen kan købes fra den 2. november til den 3. januar.

I galleriet herunder får du fem gode tips til dig, der selv vil i gang med at skrive en bog:

Forfatterensbedsteskrivetips

Vent ikke på inspirationen- Det er en myte, at man skal føle sig inspireret til at skrive for at kunne skrive noget godt. Hvis du bare sidder og venter på, at inspirationen kommer til dig, så spilder du din tid. Inspiration er ikke noget, der svæver rundt et eller andet sted ude i universet og pludselig kommer til dig – det er noget, som du selv skaber.
Væk dine hovedpersoner til live- Det er vigtigt, at dine karakterer virker levende og interessante, for ellers risikerer du at miste læseren, før historien overhovedet er kommet ordentligt i gang. Plottet kan være noget så fantastisk, men uden realistiske og livagtige karakterer får du svært ved at holde fast i læseren!En god måde at vække dine personer til live på, er ved at skifte de mainstream karaktertræk ud med noget nyt og friskt, der vil overraske læseren. Det kunne eksempelvis være udseendemæssige karaktertræk som fregner, smilehuller, skønhedspletter, en lille hugtand og rynker omkring øjnene. Det er det unikke, anderledes og lidt skæve, der vækker interessen hos læseren.
Forsvind ind i din egen verden- Det er ikke alle, der kan skrive og høre musik samtidig, men det er nu rart ikke hele tiden at blive afbrudt af ens skrigende lillebror eller gøende hund i baggrunden. Noget af det, der fungerer rigtig godt for mig, er at vælge én sang og sætte den på replay. Det skaber lynhurtigt et godt skriveflow, som gør det muligt at skrive i timevis uden at blive afbrudt eller distraheret. Så snup dine høretelefoner og driv langsomt ind i din egen lille verden!
Leg med sproget- Hvis du vil fange læseren, er det vigtigt, at dit sprog virker levende – og her er nøgleordet detaljer. Som forfatter kan du eksperimentere og lege med sproget lige så tosset, som du vil, og efter min mening bør du altid kaste lidt rundt med ordene. En metode, som jeg typisk bruger, er at blande beskrivelser og karaktertræk med handlinger. Et eksempel på dette kunne være en sætning som ”solens stråler legede med hendes platinblonde hår”, hvor du ved hjælp af en handling ikke kun får beskrevet, at pigen har platinblondt hår, men også at solen skinner. På den måde undgår du kedelige og tørre beskrivelser, og du får samtidig lov til at lege med sproget – endda lige så tosset, som du vil!
Skriv, skriv, skriv- Det absolut bedste skrivetip, jeg kan give dig, er et af de mest simple. Du har sikkert hørt det en million gange før, og nu får du den igen: skriv, skriv, skriv! Der findes kun én måde at blive bedre til at skrive på, og det er ved at blive ved med at skrive. Når du får en skriveblokering eller ender med at stå over for en anden form for udfordring – for ja, det vil med sikkerhed komme til at ske igen – så skriv dig ud af den.