Vi Unge

Jalousi: Sådan kommer du over det

Af Luise Gregersen 6. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Misundelse er en grim ting, men desværre er det de færreste, der helt kan undgå, at det indre grønøjede monster engang imellem titter frem. Vi guider dig til at slippe jalousien!

Jalousi kan være mange ting. Du kan være jaloux på din venindes nye veninde, din kærestes smukke ekskæreste eller din lillesøster, der altid bliver mere forkælet end dig. Men jalousi er en vildt negativ følelse, der kan gøre dig virkelig sur og indebrændt, hvis du ikke får styr på den.

Tag testen: Er du jaloux? Test dig selv her!

Vi guider dig til, hvordan du kommer over din jalousi.

Jalousi:Sådankommerduoverdet

Selvfølgelig er det ikke rart, når din kæreste taler om de piger, han var sammen med før dig. Men der er altså ingen grund til at være jaloux på de piger. Han har jo valgt dig! Alle har en fortid, og jo før du accepterer det, jo før kan du komme over din jalousi.
Det kan være hårdt at føle, at man står i skyggen af sin smukke, søde, seje og kloge veninde, og derfor er det nemt at blive misundelig på hende. Det er en helt naturlig følelse, men den kan godt komme til at gå ud over jeres venskab, hvis du ikke passer på. Prøv i stedet at glæde dig på din venindes vegne, og husk på, at du også selv er ret awesome!
Det kan nemt føles som om, dine søskende får meget mere opmærksomhed fra jeres forældre, end du gør. Det kan være en rigtig ubehagelig tanke, at dine forældre foretrækker dine søskende frem for dig, men det er helt sikkert ikke sådan, virkeligheden hænger sammen! Tag en stille og rolig snak med dine forældre, hvor du forklarer dem, hvordan du har det. Måske har de ikke været opmærksomme på, at de har glemt dig lidt i søskendeflokken?
Stalker du de piger, der liker på din kærestes Facebook? Tjekker du hans telefon, når han ikke kigger? Bliver du utryg, når han er til fest uden dig? Sådan skal et forhold altså ikke være. Spørg dig selv, hvorfor du har det sådan. Er det fordi, du er blevet såret før? Fortæl din kæreste om, hvorfor du er jaloux, og se om I kan finde en løsning på problemet, som I begge kan være glade for.
Føler du et stik af jalousi, hver gang din veninde hænger ud med en ny veninde? Det er faktisk helt naturligt, selv om det ikke er særlig fair over for din veninde. Du vil jo også gerne selv have masser af søde veninder, ikke? Bare fordi din BFF har andre veninder end dig, betyder det ikke, at du betyder mindre for hende! Og hvem ved, måske kan I alle tre hænge ud? Det kan være, at din BFF’s nye veninde er en megasej pige!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om