godnat sang
Vi Unge

Den her sang kan få dig til at falde i søvn

Af Louise Haack 2. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du bliver heeelt afslappet og får ret meget lyst til at sove, når du hører den her helt bestemte sang.

Du får lyst til at danse, når du hører "Watch Me (Whip/Nae Nae)" med Silentó, du får lyst til at synge med, når du hører ”Love Yourself” med Justin Bieber, og når du hører sangen ”Weightless” af Marconi Union bliver du vildt afslappet og får lyst til at sove.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Test dig selv: Hvad er din girl power-sang?

Det er der i hvert fald nogle britiske forskere, der mener. Ifølge dem er den her bestemte sang nemlig den bedste til at reducere følelsen af angst og hjælpe dig med at falde i søvn!

Ifølge en rapport, som forskerne har lavet, er det sangens harmoni, bløde toner og rytmer, der lyder lidt som hjerteslag, der har en meget afslappende effekt.

Læs også: Hvilken sang beskriver dit kærlighedsliv?

Så hvis du nogensinde har problemer med at falde i søvn om aftenen, er det da værd at prøve at lytte til den her sang for at se, om den kan hjælpe dig med at finde vej til drømmeland.

Lyt til den afslappende sang her:

Der er virkelig mange myter omkring søvn. Læs dem her:

Myteromsøvn

Der er ikke noget farligt ved at vække en, der går i søvne, ud over at personen selvfølgelig får et stort chok over ikke at være i sin egen seng. Men det er en myte, at man kan tage skade af at blive vækket under søvngængeriet.
Jo, det gør vi alle sammen hver eneste nat, men det er bare ikke alle, der kan huske sine drømme bagefter. Det kræver nemlig, at du vågner op, mens din hjerne stadig er i drømmefasen.
Not! Du skal helst afslutte din motion tre timer, inden du skal sove – for ellers er din krop nemlig stadig ikke faldet ned, og så er det faktisk sværere at falde i søvn end ellers. Sørg for at dyrke regelmæssig motion, og så får du nogle supergode nætter!
Det er fristende at sove megalænge lørdag- og søndagmorgen, men faktisk går det udover din søvnrytme, hvis du forsøger at indhente din tabte søvn, når du har fri. Din krop har nemlig brug for, at du går i seng og står op på cirka samme tidspunkt hver dag for at kunne falde i søvn. Det er derfor, du kan have svært ved at sove søndag aften.
Sandt! Det blå lys fra elektronikken på det værelse forstyrrer din søvn, og har du for eksempel siddet meget med din telefon lige inden, du skal sove, kan du opleve ikke at kunne falde i søvn. Der er dog nogle, der har brug for at se fjernsyn, inden de skal sove.
Næ, din hjerne klarer sig fint! Det er din krop, der slapper af, når du sover, og din hjerne arbejder faktisk videre, som var den vågen.

Læs mere om