Mad & opskrifter

Skal du være vegetar?

Af Luise Gregersen 1. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du vegetar, eller overvejer du at blive det? Vi har samlet alt det, du skal vide som vegetar!

Hvorfor blive vegetar?

Der er masser af gode grunde til at blive vegetar. Vegetarisk mad er både super sundt og lækkert, og så er vegetarer både mere miljø- og dyrevenlige end kødspisere. Ved at skære ned på dit kødforbrug er du med til at redde miljøet, og så behøver du som vegetar ikke at have dårlig samvittighed over de dyr, der har måttet lade livet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vegetar og dyrevelfærd

Hvis du gerne vil være vegetar, fordi du går meget op i dyrevelfærd, men har svært ved at undvære æg og mejeriprodukter helt, kan du vælge kun at spise produkter, der er fremstillet økologisk. Så er du helt sikker på, at dyrene har et godt liv med masser af frisk luft og motion.

Læs også: Går du op i dyrevelfærd?

Vegetar og miljøet

Produktion af kød står for en stor del af verdens forurening. Som vegetar er du derfor ekstra miljøvenlig, og er altså med til at beskytte naturen. Som kødspiser er man faktisk med til at påvirke miljøet tre gange så meget, som hvis man er vegetar!

Sådan bliver du vegetar

Hvis du overvejer at blive vegetar, kan du eventuelt starte med at forsøge at spise vegetarisk et par dage om ugen. På den måde bliver overgangen til dit liv som vegetar mere glidende, og du vil lynhurtigt opdage, at du savner kød mindre og mindre.

Forskellige typer vegetarer

Der findes flere forskellige typer vegetarer. Nogle vegetarer spiser også mælkeprodukter og æg, mens andre fravælger alle produkter, der er fremstillet af dyr. Den type af vegetarer, der ikke spiser nogen former for produkter fremstillet af dyr, kaldes som regel veganere.

Supplér din kost

Som vegetar er det vigtigt, at du spiser masser af de proteiner, som du ikke længere får fra kød. Proteiner finder du blandt andet i bønner, mælkeprodukter og æg. Vegetarmad er ofte ret fedtfattig, så hvis du er vegetar, skal du sørge for at få masser af sunde fedtstoffer fra vegetabilske olier, nødder og avocado. Hvis du som vegetar føler dig træt og bleg, kan det være fordi du mangler jern. Derfor er det en rigtig god idé, at vegetarer tager et dagligt tilskud af jern.

Vil du vide mere? Så tjek:

vegetarforening.dk
vegetarkontakt.dk

Har du overvejet at blive vegetar?

Læs mere om

MestLæste