Julesange
test dig selv

Udfordring: Er du ekspert i julesange?

Af Louise Haack 8. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kan du gætte, hvilke 10 julesange vi har samlet her, ud fra et lille stykke af teksten?

Julemusik er bare perfekt til at skabe en rigtig hyggelig julestemning, og der er bare nogle klassiske julesange, man aldrig bliver rigtig træt af at høre, når det først bliver december, og juleaften nærmer sig.

Når de bliver spillet i radioen, kommer man automatisk til at synge med, for når man har hørt dem så mange år i træk, så kan man nærmest teksten udenad. Eller kan man? I denne her udfordring kan du teste, om du er ekspert i julesange, for her skal du finde ud af, hvilken sang et udsnit af teksten stammer fra.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: De 10 mest populære julesange nogensinde

Tag testen alene hjemme på værelset, eller gør det sammen med dine veninder, når I julehygger, for at se, hvem af jer, der skal kåres som den største ekspert i julesange.

Psst … De rigtige svar står nederst i artiklen.

Udfordring: Gæt 10 julesange

A.

Uddrag af sang: “You belong in a place where dreams can come true, And I know its waiting for you.”

Hint: Det er en dansker, der har skrevet sangen.

B.

Uddrag af sang: “A crowded room, friends with tired eyes, I'm hiding from you, and your soul of ice.”

Hint: Sangen er 33 år gammel.

C.

Uddrag af sang: ”Last night I took a walk in the snow. Couples holding hands, places to go.”

Hint: Sangerinden har engang klippet sig skaldet.

D.

Uddrag af sang: “Santa Claus won't make me happy with a toy on Christmas Day.”

Hint: Sangen handler om en person.

E.

Uddrag af sang: ”En lille nisse rejste - ja, men hvor gik turen hen? Vi nisser rejser altid ud og kommer hjem igen.”

Hint: Sangen bliver sunget af en meget kendt nisse.

Hør den bedste julemusik: Vi Unges ultimative juleplayliste

F.

Uddrag af sang: “Everyone's gatherin' around the fire, chestnuts roastin' like a hot July.”

Hint: Sangen handler om en grøn gren.

G.

Uddrag af sang: Santa baby, forgot to mention one little thing, a ring, I don't mean on the phone.”

Hint: Titlen består af to ord.

H.

Uddrag af sang: ”Hyrder og engle, og tre vise mænd, skæbnen vil hun skal derhen, møder en konge, en frelser, en fyr, julen bli'r et eventyr.”

Hint: Sangen blev skrevet til en dansk julekalender.

I.

Uddrag af sang: ”Faithful friends who are dear to us, gather near to us once more.”

Hint: Sangen er både blevet sunget af en, der hedder Frank, og en, der hedder Sam.

J.

Uddrag af sang: “He sees you when you're sleeping, he knows when you're awake.”

Hint: Den handler om julemanden.

A: “Let Love Be Love”, B: “Last Christmas”, C: “My Only Wish (This Year)”, D: “All I Want for Christmas Is You”, E: “Cool Jul”, F: “Mistletoe”, G: “Santa Baby”, H: “Jesus og Josefine”, I: “Have Yourself a Merry Little Christmas”, J: “Santa Claus Is Coming To Town”.

Julen er også den perfekte tid til hyggelige dates. Se eksempler på, hvad I kan lave her:

Dehyggeligstejuledates

Bor I tæt ved Tivoli eller en anden forlystelsespark, hvor der er pyntet op til jul? Find det varme tøj frem og tag en tur sammen dertil. Er der noget hyggeligere end at gå rundt mellem alle de flotte julelys, og få en kop varm kakao eller te? Nej! Og når det er koldt, er der jo endnu en god grund til, at I skal være tætte og varme hinanden!
Lok din mor eller far til at købe lidt ler og nogle fine ting til en juledekoration, og inviter din kæreste eller flirt over til en omgang julehygge. Hvis I vil gøre endnu mere ud af det, kan I endda selv gå på jagt i skoven eller andre steder i naturen efter mos, gran og kogler til dekorationerne. Det passer perfekt til en lille hyggelig juledate på en lørdag eller søndag.
Juleferien er et af de bedste tidspunkter på året at gå i biografen på, da der altid er premiere på en masse gode film – og så har I også rigeligt med tid! Find en dag mellem jul og nytår, og spørg ham, om han vil med. Og hvis du ikke er klar til at date ham alene endnu, kan du invitere en veninde, og høre ham, om han har en ven, han kan tage med.
Har I købt julegaver til hinanden i år? Hold jeres egen lille juleaften, hvor I åbner hinandens gaver og julehygger. Det er nemlig lidt sjovere at se hans ansigtsudtryk, når han åbner den pakke, du har brugt en masse tid på at finde. Og så kan det jo være, at du får et lille kys som tak for din fine gave. Yay!
Det er ikke alle drenge, der er vilde med at shoppe, men derfor kan juleshopping sagtens blive en god juledate alligevel. Du kan for eksempel tilbyde ham at hjælpe med at finde de julegaver, han skal købe, eller I kan vise hinanden, hvad I ønsker jer. I kan også stoppe undervejs på en café for at få varmen og snakke lidt sammen.
Et par hyggelige timer i køkkenet med en sød fyr, og så kommer der endda lækker julekage ud af det - så bliver det vist ikke meget bedre! Julebag er oplagt til en date, fordi I er sammen om det, kan pjatte lidt imens, og bagefter kan I se en film, hvor I spiser jeres nybagte snacks.
Inviter din søde fyr over i weekenden, og spær jer inde på værelset arm i arm under dynen med en hyggelig julekalender, som I begge kan lide og gerne vil gense. Og I skal selvfølgelig se lige fra fra 1. december til d. 24. Det er SÅ hyggeligt!
Er der julefest i jeres klasse eller på skolen? Det er måske ikke en date, men det er et oplagt sted at flirte lidt med dit crush. Kast dig ud i det – du kommer ikke til at fortryde det! Måske når I endda at blive kærester, inden året er omme?

Læs mere om