kærlighedssprog
Test

Test: Hvilket kærlighedssprog taler du?

Selina Sander Jensen 5. oktober 2023
Foto: Canva
Dit kærlighedssprog fortæller, hvordan du giver og tager imod kærlighed. Føler du dig elsket, når du får en gave, eller når du får et kompliment? Tag testen her.

Det siges, at der findes fem forskellige kærlighedssprog. Det betyder, at vi hver især kan have forskellige måder at vise vores kærlighed og tage imod kærlighed på.

Hvis du og din kæreste har forskellige måder at vise jeres kærlighed på, kan det være en af grundene til, I måske somme tider taler forbi hinanden. Måden, man viser kærlighed på, gælder ikke kun for kærester, men også venner, familie og andre relationer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De 5 kærlighedssprog er:

  1. Fysisk berøring
  2. Anerkendende ord
  3. Tid med hinanden
  4. Tjenester
  5. Gaver

Alle har både et primært og et sekundært kærlighedssprog, så derfor kan det sagtens være, at du kan genkende dig selv i flere af sprogene.

Bliv klogere på dig selv og tag flere tests lige her!

Teorien om de fem kærlighedssprog stammer fra bogen ”Kærlighedens fem sprog”, som er skrevet af Dr. Gary Chapman.

Ifølge hans teori giver vi oftest kærlighed på den måde, som vi også selv bedst kan lide at modtage kærlighed på. Ved at forstå hvordan andre mennesker i ens liv viser kærlighed, kan det være nemmere at kommunikere med dem, og tolke deres handlinger.

Det samme kan andre mennesker i dit liv gøre for dig, hvis du selv forstår, hvordan du viser kærlighed, og fortæller det til dine nærmeste. Og det lyder da ret smart, ikke?

Fordelen ved at forstå, hvordan andre viser kærlighed på, er, at det kan være med til at mindske misforståelser i forhold. Hvis din kæreste eller veninde gør noget for dig, er det vigtigt at kunne forstå, hvis den gestus kommer fra kærlighed. På den måde kan bedre sætte pris på det.

Læs mere om

MestLæste