Det er starten på et nyt år, så du har sikkert et nytårsforsæt, du gerne vil holde, eller du har gjort dig nogle tanker omkring, hvad du godt kunne tænke dig at opnå i 2021. Men det er altså tit lettere sagt en gjort, så herunder får du nogle tips til, hvordan du bedst får holdt dit nytårsforsæt og opnår dine drømme i 2021.

Vær realistisk

Først og fremmest er det vigtigt, at du har realistiske mål – så er der jo større chance for, du rent faktisk når dem. Det nytter ikke noget, at du har som mål at komme til Thailand til sommer, hvis du eller din familie ingen penge har, eller at du ikke må spise slik hele året, når du ved, at du er det største slikøre, og bland-selv-posen om fredagen er ugens højdepunkt. Sæt dig mål og nytårsforsæt, du faktisk tror på, du kan nå, men hvor du bare lige mangler det sidste skub og motivation.

Læs også: Sådan får du tid til lektierne

Lav en plan

Det lyder måske superkedeligt, men det kan altså hjælpe at lave en konkret plan for, hvordan du vil nå dit mål. Hvis man kun har det i hovedet, så er det lettere at glemme – eller at se bort fra, hvis man ikke lige orker … Skriv ned, hvordan du holder dit nytårsforsæt eller når dit mål. Hvis dit mål er, at du vil dyrke mere motion, så planlæg bestemte dage, hvor du skal løbe en tur, og skriv det ind i din kalender. Hvis dit mål er, at du gerne vil have bedre karakterer, så få undersøgt, hvornår der er lektiecaféer, aftal med din lærer, at I kan tage en snak, og skriv ind i din kalender, hvornår du skal sætte tid af til at lave afleveringer og lektier, så det ikke bliver i sidste øjeblik.

Fortæl planerne til andre

Det hjælper virkelig at tale højt om sine planer til andre, for så er det, som om det bliver mere virkeligt. Det kan også være, at din veninde vil være med til samme mål eller nytårsforsæt, så I kan gøre det sammen, og hvis du fortæller dine forældre om dine planer, kan de hjælpe dig på vej, støtte og motivere, så det bliver nemmere for dig.

Tag testen: Hvilken motion skal du dyrke?

Beløn dig selv

Det er altså ikke altid lige nemt at nå sine mål, og selv om det jo er en belønning i sig selv, at man når det, så kan det også være en god idé at give sig selv nogle belønninger undervejs – det kan nemlig hjælpe rigtig meget på motivationen, at du giver dig selv lov til at købe en ny neglelak eller at spise en stor chokoladebar, hvis du har holdt dig til din plan i en måned. 

Herunder kan du få tips til gode nytårsforsætter!

10 gode nytårsforsætter