Mobning og chikane på nettet og sociale medier skal stoppes! Herunder finder du tips til, hvad du kan gøre, hvis du selv – eller nogen du kender – oplever det.

1. Grib ind

Hvis du ser, at en af dine venner, eller en du følger, får hadefulde kommentarer, så kan du vælge at blande dig ved at skrive en sød kommentar eller bede personen, der hater, om at forlade personens profil. Husk at holde en god tone, da det ikke skal udvikle sig til en endnu mere hadefuld diskussion.

Læs også: Hvornår er det mobning?

2. Hold sammen

Det kan være nødvendigt at samle en lille gruppe af for eksempel dine veninder, hvor I hjælper og støtter op om hinanden, når I kæmper mod digital mobning. På den måde føler du dig ikke alene, og de kan hjælpe dig, hvis du pludselig kommer til at opleve noget selv.

3. Tag screenshots

Det er en god idé at tage screenshots af de hadefulde beskeder, så du har bevis for, at det er foregået, og så du kan gå videre med en anmeldelse af personen, som hater.

Læs også: Tips til at tackle mobning

4. Anmeld personen

Hvis mobningen eller chikanen ikke stopper, så kan du anmelde personens profil. Det er bedst, hvis I er flere, der anmelder profilen samtidigt.

Kilde: Amnesty International

I galleriet kan du læse, hvordan du kommer videre efter online mobning!

Kom videre efter online-mobning