De fleste af os har hørt, at morgenmaden er et vigtigt måltid. Men faktisk er det ikke helt ligegyldigt, hvornår vi spiser den. For tidspunktet for, hvornår du spiser dagens første måltid, kan nemlig være afgørende for, hvordan din dag kommer til at se ud. Det skriver Metroxpress.

Læs også: Test: Hvor sund er din morgenmad?

Når du står op om morgenen, vil dit blodsukker være lavt, og derfor er det vigtigt, at du spiser noget inden for din første vågne time. Det fortæller diætisten Chloe Miles til det britiske medie Independent.

- Hvis man ikke spiser morgenmad, kan det påvirke energiniveauet og koncentrationen, det er afgørende at lære børn at spise morgenmad, fortæller hun.

En undersøgelse fra Arla viser i øvrigt, at danskerne ikke er særligt gode til at prioritere morgenmaden – faktisk bruger halvdelen af os ikke mere end fem til ti minutter på dagens første måltid. Ja, vi kan vist alle godt genkende det der med at sluge havregrynene, samtidig med at håret bliver redt og tasken pakket.

Læs også: 20 ideer til morgenmad 

Så hvis du spiser morgenmad, er du godt på vej, og spiser du den forholdsvis hurtigt, efter du er vågnet, så kan du faktisk ikke gøre det meget bedre!

Her i galleriet kan du læse en masse om morgenmad: 

Alt du skal vide om morgenmad