Har du svært ved at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert, når det gælder træning? Så læs med her, hvor vi af- eller bekræfter myterne om træning.

Læs også: 10 myter om sex.

Du får flere mavemuskler af at træne
Nej, for du har de mavemuskler, du nu engang har. Men dine mavemuskler bliver større og mere markeret, når du træner.

Muskler vejer mere end fedt
Det er helt rigtigt, at muskler vejer mere end fedt. Det er også derfor, du tit oplever, at du tager på, hvis du begynder at træne.

Du får muskler som en mand, hvis du træner meget
Så skal du i hvert fald træne sindssygt meget! Kvinders og mænds muskler er ikke helt ens, så næsten lige meget, hvor meget du træner, så vil du altså aldrig komme til at ligne din stærke onkel!

Det er sundere at være buttet og aktiv, end at være tynd og ikke dyrke motion
Jep, den er god nok. Det gør slet ikke noget, at du vejer et par kilo for meget, hvis bare du ellers har en sund livsstil og føler dig glad.

Læs også: Slip af med den søde tand.

Hvis du vil tabe dig, skal du bare dyrker masser af motion
Det er rigtigt, at det er en god idé at dyrke motion, men det er altså ikke nok. Det er også supervigtigt, at du spiser sundt og varieret, men også at du for eksempel for nok søvn. Hvis ikke du sover nok, så føler du dig automatisk mere sulten.

Dine muskler bliver til fedt, når ikke du træner
Den skal du altså længere ud på landet med! Muskler er muskler, og fedt er fedt - sådan er det. Når du holder op med at træne, så sker der bare det, at dine muskler bliver mindre.

Jo mere du sveder, jo mere forbrænder du
Sådan er det ikke altid. Det er nemlig helt individuelt, hvor meget man sveder. Det kommer også an på, hvor god form man har.

Læs også: Gode grunde til at elske chokolade.

Jo flere mavebøjninger du laver, jo stærkere bliver dine mavemuskler
Om du så laver 100 mavebøjninger, så får du ikke stærkere mavemuskler af den grund. Du risikerer til gengæld bare at få sindssygt ondt i maven. Derimod er det vigtigt, at du spænder godt i musklerne og eksperimenterer med forskellige slags øvelser, hvis du vil have stærke mavemuskler.

Herunder kan du læse, hvad du skal spise efter træning!

Det skal du spise efter træning