Rigtig mange piger føler enten, at de er for høje eller for lave. Men hvornår stopper man egentlig med at vokse?

Når man er teenager, kan der faktisk nå at ske rigtig meget, og det er slet ikke sikkert, at din krop ligner sig selv om et par år. Det samme gælder bryster, baller og lår.
 

Hvor meget vokser jeg?

Når piger er i puberteten, vokser de rigtig hurtigt. Du kan faktisk vokse op til ni centimeter på et år, når du vokser allermest.

Vil du gerne vide, hvor høj du ender med at blive? Prøv at regne det ud med denne ligning, som viser, hvor høj man gennemsnitligt kan forvente at blive:

Højde = (fars højde + mors højde) / 2 - 6,5 cm
 

Hvor længe vokser jeg?

Efter puberteten stopper du med at vokse så hurtigt, og langsomt stopper du også helt med at vokse i højden. Som regel stopper piger med at vokse, når de er cirka 17 år.

Læs også: Drengepanelet om høje piger
 

Hvor længe vokser mine bryster?

Brysterne vokser også mest i puberteten, og du kan regne med, at dine bryster er færdigudviklede, når du er cirka 19 år. Men brysterne kan stadig vokse eller blive mindre, hvis du tager på i vægt eller taber dig, fordi en stor del af brystet består af fedt. Det samme gælder baller og lår. Hofterne kan dog godt blive bredere, når du engang er blevet helt voksen og måske har fået børn.

Læs også: Hvornår bliver mine bryster større?
 

Husk

Det er forskelligt fra person til person, hvor længe de vokser. Hvis du gerne vil vide mere om, hvornår det sker for dig, kan du prøve at spørge din mor, hvornår hun stoppede med at vokse.

I galleriet kan du læse, hvad du kan gøre, hvis du ikke tør vise din kæreste din krop!

Hjælp, jeg tør ikke vise ham min krop!