Psst ... du kan læse alt om eksamen i Vi Unge, der er på gaden til og med onsdag!

Grunden til, at du får diarré, ondt i maven eller forstoppelse, når eksamen nærmer sig, er fordi, du er stresset og nervøs. Din krop sætter nemlig et "ude af drift"-skilt op, når du skal til eksamen, og du kan ikke koncentrere dig om andet. Det er på en måde meget godt, at din krop sorterer alt det unødvendige fra og kun koncentrerer sig om eksamen. Men hvis du får dårlig mave, er det et tegn på, at din krop er alt for presset.

Læs også: Førstehjælp til ondt i maven

Gør maven eksamensklar
Du kan faktisk sørge for, at din mave er klar til eksamen, så du slipper for at rende på toilettet hele tiden, inden du skal ind til eksamen. Det handler nemlig om at spise den helt rigtige eksamens-mad.

* Fiberrig mad
Det er en supergod idé at spise fiberrig mad som for eksempel frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter - altså rugbrød og morgenmad med mange fibre.

Tip: Hav noget frugt stående ved siden af dig, når du læser til eksamen. Du kan også skære nogle gulerødder eller agurker ud i stave, som du kan spise indimellem. Når du spiser frokost, så sørg for, at der er mange fibre og kerner i brødet.

Læs også: Sådan overlever du eksamen

* Probiotiske mælkesyrebakterier
Det lyder meget fint, men egentlig er det bare nogle sunde bakterier, som findes i bestemte yoghurter og syrnede mælkeprodukter som for eksempel Cultura. Mælkesyrebakterierne styrker nemlig din mave og gør den eksamensklar, så spis bare godt af dem!

Tip: Du kan spise yoghurt eller Cultura til morgenmad, hvor du for eksempel kan putte lidt mysli med fibre i eller noget frisk frugt.

Husk at drikke godt med vand og få meget motion, når du læser til eksamen. Måske synes du ikke, at du har energi til at dyrke motion, men bare vent! Når du begynder at dyrke motion, så kommer energien.

Undersøgelsen, der viser, at stress giver maveproblemer, er lavet af analyseinstituttet Userneeds for Cultura Videncenter.

Læs herunder, hvordan du forbereder dig til eksamen!

Sådan forbereder du dig til eksamen