Vand er sundt – det ved vi alle! Alligevel sker det bare ret ofte, at vi glemmer at drikke nok af det, for nogle gange vil vi bare hellere have en sodavand eller varm kakao. Men det er altså en rigtig dum idé at glemme at drikke vand. Faktisk er det en god idé at drikke cirka to liter om dagen, selvfølgelig alt afhængig af hvor stor du er, og hvor meget du sveder i løbet af en dag.

Magasinet Esquire har lavet en liste over alle de dårlige ting, der sker med os og vores kroppe, hvis vi ikke får vand nok. Det er faktisk lidt skræmmende …

Dit humør bliver dårligere

Jep, studier har vist, at folk, der ikke får vand nok, er mere forvirrede og mindre glade end dem, der drikker nok vand.

Læs også: Har du et realistisk syn på din krop?

Din hjerne kommer på overarbejde

Drikker du ikke nok vand, skal din hjerne kæmpe mere for at løse basale opgaver, end den ellers skulle gøre, hvis du havde drukket nok.

Du kommer til at overspise

Hvis du glemmer at drikke vand, så vil du have tendens til at spise mere mad, end du rent faktisk behøver.

Du får flere rynker

Selv om du ikke behøver at bekymre dig om det nu, så vil et for lille vandindtag på længere sigt kunne give dig flere rynker, når du bliver ældre.

Læs også: Sådan kan du drikke mere vand

Dit stofskifte går i stå

For lidt vand kan også medføre, at dit stofskifte går i stå. Det kan gøre, at du bliver mere træt og måske tager på i vægt.

Du udsætter dit helbred for flere sygdomme

Hvis du ikke drikker nok vand, vil du også have større risiko for at få et dårligt helbred og flere sygdomme.

Her er ni små tips, som gør dig meget sundere...

9 små tips, der gør dig meget sundere