En smoothie behøver ikke kun at bestå af eksotisk frugt og frosne bær. Du kan nemlig sagtens bruge årstidens grøntsager! Det er både sindssygt lækkert, men hjælper dig også til at få alle de grøntsager, som du skal have.

Når du kommer grøntsager i dine smoothies, så bliver du også mere mæt og får rigtig mange fibre ind i din kost – det er ren win win! Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke skal blende ALLE dine grøntsager, da dine tænder, din fordøjelse og din mave har godt af noget mere fast føde at arbejde med.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Nedenfor har vi samlet nogle grøntsager, som du kan komme i dine smoothies. Vi giver dig også lidt tips til, hvilke ingredienser der er gode at mikse sammen. Det er dog at must, at du prøver dig frem, så du finder en kombination, du selv synes er lækker.

 

Spinat:

Det er supergodt at komme spinat i sin smoothie! Ikke nok med at den får en smuk, grøn og meget appetitlig farve, så får du også masser af vitaminer og mineraler. Du kan både bruge frossen eller frisk spinat.

Smoothie-tip:

Bland spinat, æble, citronsaft og avokado, og få en frisk, flot og cremet smoothie!

 

Gulerod:

Du skal komme gulerødder i din smoothie, hvis du gerne vil have en sød smag. Gulerødder indeholder masser af kostfibre, som er gode for din fordøjelse, regulerer dit blodsukker og forebygger alvorlige sygdomme som kræft.

Smoothie-tip:

Bland gulerod, æblejuice og ingefær for en frisk smoothie, eller lav en lidt sødere smoothie med gulerod og appelsinsaft.

 

Persillerod:

Persillerødder har en lidt skarp smag, men de er stadig rigtig lækre og mætter megameget. Persillerødder er gode for vores røde blodlegemer og indeholder masser af C- og E-vitamin.

Smoothie-tip:

Bland persillerødder, frisk persille, æblejuice og lidt frisk fersken.

Læs også: Hvad er grøntsager sundt for?

 

Broccoli:

Broccoli er en af de allersundeste og mest mættende grøntsager, der findes. Grøntsagen er desuden rig på C-vitamin, og spiser du bare 50 gram af de grønne buketter, har du faktisk dækket dit daglige behov af C-vitamin. Go home influenza!

Smoothie-tip:

Bland broccoli, banan, rismælk og mynte for en cremet og meget mættende smoothie.

 

Rødbede

Wauw, det er noget af en vild farve, ens smoothie får, når man bruger rødbede! Det er en rigtig god idé at lave smoothies med rødbede, hvis du skal præstere inden for sport. Forskning har nemlig vist, at stoffet nitrat, der findes i rødbeder og spinat, kan gøre, at du kan yde op til 20 procent mere.

Smoothie-tip:

Bland rødbede med citronsaft, æble og frosne hindbær – den bliver superflot!

 

Husk også: 

Pift dine smoothies op med ingefær for en skarp smag, mynte for en frisk smag, banan for en sødere smag, chili for en stærkere smag og avokado for en mere cremet konsistens – prøv dig frem, og find din egen yndlingskombination!

 

Få stjernernes bedste sundhedstips i galleriet her:

Stjernernes bedste sundhedstips