Nogle gange føles det som om, hele verden kan følge med i din menstruationscyklus blot ved at kigge på dig. Heldigvis er virkeligheden en noget anden, for det er langt fra nemt for andre at lure, hvornår du flager rødt.

Læs også: Menstruation i skolen

Hvis du alligevel er nervøs for, at andre skal lægge mærke til, at du har menstruation, så bliver du forhåbentligt roligere, hvis du læser med her!
 

Kan andre se mit bind?

Med mindre du tager en mursten af et Tena Lady-bind på under dine tynde strømpebukser, er det altså næsten utænkeligt, at andre lægger mærke til dit bind. Måske har du hørt skrækhistorier fra din mormor, om de tykke ble-agtige bind hun måtte gå med, da hun var ung, men i dag laves bind heldigvis papirstynde og vildt absorberende, så der hverken er den store fare for, at andre ser dit bind, eller at du bløder igennem.

Læs også: 10 gode ting ved menstruation
 

Kan andre lugte, at jeg har menstruation?

Det er en populær myte, at piger, der menstruerer, afgiver en særlig duft, som især drenge er følsomme overfor. Det er ikke rigtigt, men til gengæld kan du komme til at lugte, hvis du ikke vasker dig hver dag under din menstruation. Det er vigtigt, at du er meget omhyggelig med din hygiejne, når du har menstruation, så husk at gå i bad hver dag og at skifte bind eller tampon ofte.

Læs også: Den første menstruation
 

Kan folk mærke på mig, at jeg har menstruation?

I gamle dage kunne kvinder faktisk blive frikendt i retten, hvis de havde begået en forbrydelse under deres menstruation, fordi man mente, at menstruationen gjorde kvinderne utilregnelige. I dag ved man heldigvis, at de hormonelle forandringer, der sker før og under menstruationen, er så små, at de højest kan fremkalde tårer og underlig irritation. Så hvis du er ekstra følsom omkring din menstruation, kan det godt være, at din familie og dine veninder kan gætte, hvad problemet er.