Der burde være et stort kryds i din kalender i dag. Det er nemlig Malala-dag! Hvis du ikke har hørt om pigen Malala endnu, så er det på tide.

Læs også: Sådan får du mere girl power

Den nu 16-årige pakistanske pige blev nemlig forsøgt myrdet af Taliban, fordi hun bloggede om pigers rettigheder. Hun blev skudt i hovedet på vej til skole, men efter flere måneder på hospitalet kæmpede hun sig på mirakuløs vis tilbage til livet.

Siden da har hun fortsat sin kamp for pigers rettigheder, og hun har både skrevet en bog og vundet Nobels Fredspris. Var der nogen, der sagde girl power?

Tag testen: Hvad er din girl power-sang?

Og nu har Malala simpelthen også fået sin helt egen dag, nemlig i dag! Men Malala forklarer selv, at dagen ikke handler om hende:

- Malala-dag er ikke min dag. Det er en dag for alle kvinder, drenge og piger, der har brugt deres stemmer til at forsvare deres rettigheder, siger Malala.

Læs også: Girl power-pigernes seje projekter

Vil du være med til at fejre dagen med Malala? Så skal du bruge #StrongerThan, og fortælle hvad DU er stærkere end. Se videoen, hvor Malala forklarer hashtaggets seje girl power-budskab her:

Piger med girl power