Kendte

Tidligere Boogie-vært udgiver single

Af Line Sølvhøj Jensen 15. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Før præsenterede Kristian Luc de forskellige hits på Boogie, men nu er det hans egen musik, der bliver spillet i radioen.

Vi har snakket med Kristian Luc om hans nye single "Stoppested", hvad musik betyder for ham og hvad han egentlig har lavet, efter han var vært på Boogie.

Hvad er der sket i dit liv, siden du var vært på Boogie?
- Jeg har fået mig en uddannelse fra Rymisk Musikkonservatorium i København, hvor jeg gik på music management linien. Ud over det har jeg boet i Los Angeles, og så har jeg skrevet en masse musik.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad betyder musik for dig?
- Uhh, en klassiker. Jeg vil ikke sige, at det betyder alt for mig. Men selvfølgelig er det det, som fylder mest i mit sind lige nu. For mig er det lige så vigtigt at spille fodbold med gutterne i ØKF (min fodboldklub), og vigtigst er det, at alting fungerer med kærligheden, vennerne og familien. Og så bruger jeg også en del tid på at spille violin lige nu.

Hvilket budskab vil du gerne sende i din musik?
- Der er ikke ét budskab, men mange. Men dybest set vil jeg gerne lave noget, som rører folk. Jeg håber, at folk tager stilling til musikken. Jeg sætter sådan set bare ord og melodi på nogle af de ting, som fylder i mit sind, og måske er der nogen, som kan relatere til det. Det ville da være fantastisk.

Hvem eller hvad inspirerer dig, når du skriver sange?
- Nogle gange er jeg vildt inspireret, og andre gange arbejder jeg bare virkelig med tingene. Man må forstå, at det også er et stykke arbejde at skrive musik. Jeg vågner i hvert fald ikke hver morgen og har drømt, hvad jeg skal skrive om. Jeg tror, det er meget underbevidst, hvad der inspirerer mig i virkeligheden. Noget jeg ikke helt kan sætte ord på.

Hvad ligger der bag "Stoppested"?
- "Stoppested" er både noget konkret, vi alle kender og sikkert har stået ved, og så er det også noget, der er en del af vores liv; ventetid. Stedet, hvor du stopper op og tænker over, hvad du egentlig går og laver, og hvem du egentligt er. Et meget vigtigt sted for mennesket, tror jeg. Sangen omhandler ikke kun det, men jeg kan røbe, at den berører emner som utroskab, længsel og håb. Men det kan man nok selv komme frem til, hvis man lytter efter. Det kunne selvfølgelig også bare være, at jeg var blevet vildt forelsket i en buschauffør, haha. Folk får noget meget forskelligt ud af numrene, og det er virkeligheden det smukke ved musik.

Du kan høre Kristian Lucs single "Stoppested" her: