Kendte

Mere end ”Ham fra Outlandish”

Af Sisse Andersen 10. november 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Waqas smider sit første soloalbum på gaden. Og det er på dansk!

Du kender ham som "ham fra Outlandish", men nu skal du også til at lære navnet Waqas at kende. I dag udgiver Waqas nemlig sit første solo-album "Øko Logik". Og selv om han længe havde drømt om at lave musik på et af sine to modersmål dansk og pakistansk, så var det faktisk lidt tilfældigt, at han begyndte at skrive musik på dansk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg var i gang med at arbejde på noget til Outlandish, men jeg synes ikke rigtig det passede til. Det var lidt for melankolsk. Så foreslog min producer, at jeg skrev en dansk tekst til det. Jeg fortalte det ikke til nogen, fordi jeg var så nervøs for, hvad de ville sige. Men jeg spillede sangen for min lillebror, som er min største kritiker. Og han kunne godt lide det!, fortæller Waqas, der synes det er meget mere personligt at synge på dansk.

- Når du synger på engelsk, så er det lidt en kultur, du låner. Du er mere sårbar, når du synger på dansk. Det er som at stå med bukserne nede foran hele klassen, griner han.

En bonderøv kommer til byen
På albummets cover er Waqas klædt ud som en bonde, der står på en mark med udsigt over København. Og billedet er ikke tilfældigt valgt, forklarer Waqas.

- Jeg flyttede fra vestegnen til Nørrebro for halvandet år siden, og det var virkelig et kulturchok - altså på den gode måde. Der er så mange mennesker i København og så mange forskellige typer.

De 12 sange på albummet handler om alt fra kærlighed til integration, og de er med vilje ikke helt perfekte. [faktaBox]

- Jeg synes, det er de små fejl, der gør albummet levende. Det er ikke rettet igennem tusind gange, og det er en del af charmen. I Outlandish kan en sang være flere måneder om at blive færdig, men det her album har taget meget kortere tid, siger Waqas, der på trods af solokarrieren forsikrer, at han stadig elsker at være en del af Outlandish, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på deres fjerde album. Faktisk synes han, at han er blevet et bedre Outlandish-medlem af at have prøvet kræfter med sit eget album.

- Jeg tør noget mere nu, og jeg har fået mere selvtillid. Mit soloalbum har bekræftet for mig, at jeg godt kan stå på egne ben.

MestLæste