Kendte

Efter kræftsygdom – Kristoffer Rahbek er tilbage!

Af Marie Søndergaard 17. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Med sin nye sang siger Kristoffer Rahbek tak til sin klasse efter et hårdt kræftforløb, som han kalder ”en dårlig drøm”. Læs her, hvad han ellers fortæller om sangen og sin sygdom.

I næste uge bliver alle i Kristoffer Rahbeks klasse studenter. Men Kristoffer gør ikke. Sidste år blev han nemlig ramt af lymfekræft, og selv om han nu er blevet erklæret rask, bliver han nødt til at gå 3.g om på grund af fraværet under kræftforløbet. Alligevel har han valgt at skrive en sang om netop at blive student – han vil nemlig gerne sige tak til sin klasse.

- Det startede med, at jeg ville skrive en sang til translokationen, men så kom Peter (PeJay) ind over, og så stod vi med den her sang og blev enige om, at det ville være ærgerligt kun at spille den der. Pludselig var vi 30 mennesker – primært fra klassen – involveret i det her fællesprojekt om sang og musikvideo. Sangen er til min klasse. Det er en afslutningssang og en tak til dem, siger Kristoffer Rahbek om nummeret ”Lidt endnu”.

Læs også: Kristoffer hjælper andre kræftramte

Det seneste halve år har han fortalt folk, at det bliver fedt at starte i 3.g igen, og heldigvis er det en rigtig god klasse, han kommer ind i. Men nu, hvor afslutningen nærmer sig, kan han godt mærke, at det gør lidt ondt, at han ikke bliver student med de klassekammerater, han har gået sammen med i tre år.

- Den seneste måned har været slem. Nu kan jeg godt mærke, at jeg ikke helt bliver en del af det, siger Kristoffer, som dog skal med på studenterkørsel og være med til at fejre sine klassekammerater til festerne.

Men ellers nyder han bare, at hverdagen er begyndt at hænge sammen igen efter det meget intense kræftforløb på tre måneder sidste år. Det hele er endelig begyndt at ligne sig selv.

- Da jeg var i det, handlede det bare om at komme igennem det. Når jeg tænker tilbage på forløbet nu, føles det som en dårlig drøm, fordi det var så surrealistisk, fortæller Kristoffer, som stadig skal gå til tjek for at sikre sig, at kræften ikke er vendt tilbage.

Det er bare så dejligt at høre, at Kristoffer har det godt igen, og han fortæller også, at det sagtens kan være, der kommer mere musik fra ham – der skal bare lige være den helt rigtige historie at skrive om.

Hør sangen, og se musikvideoen til ”Lidt endnu” herunder:

 

 

Læs mere om

MegetMere