Kendte

Basshunter: Jeg elsker stadig Boten Anna

Af Sisse Andersen 14. oktober 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den svenske hitmager og computernørd kan ikke blive træt at sit hit.

Kan du huske Boten Anna? Nummeret, der for et par år siden fik alle til at gå rundt og synge "jeg känner en bot…" er nu tilbage i en engelsk version under navnet "Now You're Gone". Og hvis du tror, at manden bag nummeret, Basshunter, er ved at være en lille smule træt af sit megahit, så kan du godt tro om igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Det er meget svært at blive træt at sin egen sang. Man lytter ligesom til den på en anden måde. Den sang er jo mit arbejde, den er ligesom et værktøj for mig. En snedker bliver jo heller ikke træt af sin hammer, forklarer Basshunter, der i virkeligheden hedder Jonas Altberg.

Kan ikke oversættes
Siden den svenske version af sangen hittede i 2006, har han brugt lang tid på at oversætte nummeret til engelsk.

- Jeg tror, jeg har lavet ti forskellige oversatte versioner af nummeret, men ingen af dem var rigtig gode. Til sidst blev jeg nødt til at skrive en helt ny tekst, der handlede om noget helt andet, siger Jonas.

På engelsk er teksten kommet til at handle om ulykkelig kærlighed - noget anderledes end den svenske version, der handlede om et robotprogram ved navn Anna, der viste sig at være en rigtig pige. Et andet af Basshunters hits "DotA" handlede om, at han var i gang med at spille onlinespillet Warcraft III. Men hallo - hvor fedt er det lige at skrive sange om computerspil?

- På engelsk skriver jeg lidt mere seriøse tekster, men på svensk kan jeg skrive om hvad som helst, og jeg tror faktisk, det er en af grundene til, at jeg er populær, siger Basshunter, der har haft så stor succes med sangen, at han faktisk er ude og turnere hele tiden. 320 dage om året bor han på hotel, så det er ret sjældent, at han er hjemme i Malmø, hvor han er vokset op. [faktaBox]

- Jeg savner det faktisk ikke ret meget. Det skulle da lige være at sove i min egen seng. Eller de skandinaviske piger!

Læs mere om