Kendte

Sådan skriver du et godt fanbrev

Af Katrine Lund og Sisse Andersen 29. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne skrive et fanbrev til dit store idol? Vi guider dig til, hvordan du skriver et godt fanbrev.

Vær personlig!
Det er en god idé at skrive, hvilke ting du især kan lide ved den stjerne, du skriver til. Skriv, hvilke sange eller film du bedst kan lide, hvad det er ved deres personlighed, du er vild med.

Fortæl!
Fortæl stjernerne, hvorfor du er fan af dem, og hvorfor du har valgt at skrive et brev til dem. Du kan også fortælle, hvad deres musik, film eller sportspræstationer har betydet for dig og dit liv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nedton det hysteriske!
Du skal ikke overdrive og skrive, at du ikke kan leve uden dem og så videre. Det bliver alt for overfladisk. Hold også igen med personlige gaver og billeder. Hvis du gerne vil sende noget med, så hold dig til det allerbedste - og lad være med at sende ALT, du ejer med stjernen med i dit brev.

Skriv engelsk!
Hvis dit brev er til en stjerne i udlandet, skal det skrives på engelsk. Hvis du har svært ved at få det skrevet rigtigt, kan du jo spørge din engelsklærer, om hun eller han vil læse det igennem.

Bliv fan af Vi Unge på Facebook her.

Vær kortfattet!
Stjernerne får rigtig mange breve og har ikke tid til at sidde og læse lange romaner fra dig, så skriv et kort brev, så det virker overskueligt at læse.

Vær tålmodig!
Der kan gå rigtig lang tid, inden du får svar. Hvis du sender til udlandet, kan posten være lang tid undervejs.

Bliv ikke såret!
Hvis du ikke får svar tilbage, skal du ikke blive alt for skuffet. De fleste stjerner får nemlig rigtig mange fanbreve hver dag, så det er svært for dem at nå at læse dem allesammen.

Husk!

• Vedlæg en frankeret svarkuvert med udenlandsk porto, hvorpå du skriver din egen adresse. Du kan snakke med dem på posthuset, så du er sikker på, at du har gjort det rigtigt.

• Husk også at skrive din adresse som afsender på brevet til stjernen, så det kan komme retur til dig, hvis det ikke bliver modtaget eller havner et forkert sted.

• Du kan også vedlægge et billede, som du ønsker at stjernen skal skrive sin autograf på og sende med retur. Et godt tip er at sende et billede, hvor det kun er stjernen, der er på.

• For ikke at krølle billedet kan du lægge det i et plastikomslag sammen med et stykke karton, så det ikke bliver bøjet undervejs.

MestLæste