Film & serier

Det synes vi om ”Allegiant”

Af Sisse Tvegaard Andersen 16. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I dag har den tredje film i ”Divergent”-serien premiere. Læs her, hvad du kan forvente af gensynet med Tris, Four og de andre.

Du har ventet længe, men nu finder du endelig ud af, hvad der sker med Tris, Four, Caleb og de andre fra ”Divergent”-universet. Vi inviterede vores tre praktikanter Sophie, Emilie og Merle med i biografen, og her kan du læse, hvad de – og vi – synes om filmen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Allegiant” fortsætter, hvor ”Insurgent” stoppede; Evelyn og de faktionsløse har taget magten over Chicago, og de er ikke begejstrede for idéen om at finde ud af, hvad der er på den anden side af muren, der indhegner byen. Tris, Four, Caleb, Christina, Peter og Tori flygter over muren, men ingen af dem havde regnet med at se det, de møder på den anden side. Snart er hele deres verden vendt på hovedet, og de skal til at finde ud af, hvem de kan stole på …

Læs også: Traileren for "Allegiant" er her

Filmen er både spændende og underholdende, men det er helt klart en fordel, hvis du har set de to foregående film – ellers kan du nemt blive ret forvirret. Er du fan af bøgerne, skal du også være forberedt på, at mange ting er lavet helt om.

Både den ødelagte by Chicago, den røde ørken og samfundet uden for muren er flot lavet, og der er mange fede actionscener i filmen, men en gang imellem kom vi altså til at fnise lidt, når det blev en tand for urealistisk. Er du i forvejen vild med historien om superseje Tris og megahotte Four, kan du dog godt glæde dig til masser af action, kærlighed og ting at tænke over.

Læs også: Test: Hvilken faktion fra "Divergent" passer du ind i?

Den fjerde og sidste film i serien, ”Ascendant”, får efter planen premiere til næste sommer.

I galleriet her kan du læse masser af facts om Divergent-serien:

Detvidsteduikkeom”Divergent”-serien

Miles Teller forsøgte at få rollen som Four, men blev afvist. Da producerne så ham i ”The Spectacular Now” et par måneder senere, var de så imponerede, at de tilbød ham flere andre roller. Men det var først, da Shailene Woodley skrev til ham, og bad ham acceptere rollen som Peter, at han takkede ja.
Nordisk Film
Filmene blev optaget under dæknavnet ”Catbird”, så ingen vidste, hvad de havde gang i.
Nordisk Film
Fours far, Marcus Eaton, skulle egentlig dø i ”Insurgent”, men forfatteren kunne ikke bestemme sig for, hvordan det skulle ske…
Nordisk Film
Forfatteren Veronica Roth har afsløret, at det fra start ikke var meningen, at der skulle komme tre bøger.
Nordisk Film
Shailene Woodley havde problemer med at filme sammen med Miles Teller (Peter) i starten på grund af det tætte venskab, de fik efter deres romantiske roller i ”The Spectacular Now”.
Nordisk Film
Kate Winslet var gravid i femte måned, mens de optog ”Divergent”. Derfor er hun for det meste filmet fra brystet og op, eller med en stak papirer i hænderne henover maven.
Nordisk Film
Tris’ mor, Natalie Prior, er baseret en smule på forfatterens, Veronica Roths, egen mor.
Nordisk Film
Shailene Woodley var den allerførste, der fik en rolle i filmen, og hun sagde ja med det samme.
Nordisk Film
Det tog lang tid at finde den rigtige til rollen som Four. De syntes nemlig, at alle de gode skuespillere, de prøvede sammen med Shailene, kom til at virke for svage ved siden af sådan en stærk pige. De skulle bruge en, der fremstod hård med en blød side.
Nordisk Film
Ansel Elgort prøvede endda rollen som Four, men folkene bag filmen syntes, han virkede som en ”alt for flink en fyr”, hvilket de har sagt.
Nordisk Film
Veronica Roth har udtalt, at hun fortryder at have dræbt nogle af karaktererne.
Nordisk Film
Næsten alle skuespillerne laver deres egne stunts og kampscener, og de er også blevet trænet i at bruge knive. Shailene er kommet til skade flere gange under optagelserne.
Nordisk Film
Theo James har afsløret at den sværeste scene at filme, var scenen med det romantiske kys mellem ham og Shailene. Han ville nemlig gøre alt for, at det skulle være perfekt. Sødt!
Nordisk Film

MestLæste