Harry Potter
Film & serier

Denne ”Harry Potter”-detalje vil drive dig til VANVID

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 19. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi troede, at vi vidste alt om ”Harry Potter”-universet, men nu kan vi ikke lade være med at spekulere over det her.

Historien om Harry Potter er superdetaljeret og rigtig godt planlagt. Intet er overladt til tilfældighederne, og J. K. Rowling har lagt spor om slutningen allerede i den første bog. MEN… Der er altså stadig småting, som fans undrer sig over, og de nyeste spekulationer handler om Alastor ”Skrækøje” Dunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvis Harry Potter var skurken...

I den femte bog – ”Harry Potter og Fønixsordenen” – er karaktererne i gang med at rydde op i Sirius’ gamle barndomshjem. Molly Weasley spørger Dunder, om han kan bruge sit magiske øje til at se, om der gemmer sig en boggart i et gammelt skrivebord. Til det svarer Dunder:

- I stuen… Skrivebordet i hjørnet? Ja, jeg kan se den. Det er en boggart.

Det virker måske som en lille uvigtig samtale, men vent lige lidt… Hvad var det nu, Professor Lupus siger om boggarts, da vi første gang hører om dem i ”Harry Potter og Fangen fra Azkaban”?

- Ingen ved, hvordan en boggart ser ud, når den er alene.

Læs også: Her er den amerikanske Hogwarts

En boggart er nemlig et væsen, der tager form efter det, som den, der ser den, er allermest bange for. Men hvis Dunder har luret på en boggart gennem væggene og skrivebordet, har den vel ikke taget form endnu, fordi den ikke ved, at der er nogen, der kigger på den. Det må jo betyde, at Dunder har set, hvordan en boggart ser ud, når den er alene.

KUNNE HAN IKKE LIGE HAVE FORTALT DET TIL OS ANDRE? NU KAN VI JO IKKE TÆNKE PÅ ANDET!

Hvordan tror du, at en boggart ser ud, når den er alene?

I galleriet kan du læse facts om "Harry Potter":

15overraskendefactsom”HarryPotter”

Harry Potters fødselsdag er den 31. juli – den samme dag som forfatteren J.K. Rowling.
Skuespilleren bag spøgelset Myrtle i ”Hemmelighedernes kammer” var 37 år, da hun spillede rollen som den unge studerende.
Skuespillerne blev bedt om at skrive et essay om deres karakter for at komme ind i rollen, og til det skrev Emma Watson 16 sider, mens Daniel Radcliffe kun afleverede en enkelt. Rupert Grint fik aldrig gjort det.
Da Rupert Grint prøvede at få rollen som Ron Weasley, begyndte han sin audition med en hjemmelavet rap: ”Hej, mit navn er Rupert Grint, og jeg håber ikke, I synes, jeg stinker” var de første linjer. Haha!
Tom Felton gik faktisk til audition til rollen som både Ron Weasley og Harry Potter, men måtte altså i stedet ’nøjes’ med rollen som Draco.
The Georgian House Hotel i London har værelser, der ligner dem på Hogwarts. Sejt!
Den mindst succesfulde ”Harry Potter”-film (”Fangen fra Azkaban”) solgte for 90 millioner dollars mere end den mest succesfulde ”Twillight”-film.
J.K. Rowling har fortalt, at hun fik idéen, mens hun sad i et tog, der var forsinket i fire timer.
David Holmes, der var Daniel Radcliffes stunt double i de første seks film, blev lam fra halsen og ned under et stunt til den syvende film.
Hele universet er meget inspireret af Anden verdenskrig, og Voldemort har J.K. Rowling fundet inspiration til i Adolf Hitler.
Daniel Radcliffe var i mange år afhængig af alkohol og mødte flere gange op på settet med tømmermænd.
J.K. Rowling har fortalt, at hun har fortrudt, at Hermione og Ron endte op sammen.
- Rupert og jeg ser ikke hinanden mere, og vi skriver heller ikke sammen. Jeg ser ham måske en gang hvert halve år ved et tilfælde, og er det kun et venligt ”hej, hvordan går det?”, har Daniel Radcliffe fortalt.
Det var Emma Watsons allerførste audition, da hun forsøgte og få rollen som Hermione, og hun gik faktisk kun til den for sjov.
Evanna Lynch slog 15.000 piger i kampen om at spille Luna ved at skrive et brev til J.K. Rowling om sin kamp med anoreksi. Rowling lovede hende, at hvis hun blev rask, ville hun få rollen.

Læs mere om