Skønhed

Undgå tørt og elektrisk hår

Af Benedikte Brix 12. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have styr på vinterlokkerne? Følg tipsene og vink farvel til elektrisk hår for evigt!

Hvis der er noget, der kan give en dårlig hårdag, så er det statisk elektricitet - og her om vinteren er det virkelig slemt. Derfor har vi undersøgt, hvordan du kan undgå elektrisk hår. Følg vores tips og sig: "Hej" til lækkert vinterhår!

Læs også: Sådan får du lækkert hår

1: Fugt håret
Statisk elektricitet kommer, når dit hår "fanger det" fra den tørre luft. Derfor bliver håret oftere elektrisk i de kolde måneder, da luftfugtigheden er lav om vinteren. Bekæmp det ved at skifte til en mere fugtgivende shampoo og balsam, der passer til din hårtype, eller brug en god hårolie, så du bevarer fugten i manken. En leave-in hårkur er også god, fordi du netop ikke skyller den ud af håret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2: Brug mousse
Hårprodukter som mousse, gele og voks er rigtig gode til at holde de strittende hår nede. Hvis du bruger en smule i håret, inden du tager af sted om morgenen, vil det få dit hår til at veje lidt mere, og det vil mindske risikoen for en kaotisk frisure.

3: Børst med lak
Spray lidt hårlak på din hårbørste, inden du reder fritsen helt fra hårrødderne og ud til spidsen af håret. Brug en ekstra omgang lak bagefter, når du har sat hele frisuren. Ligesom step to er dette et trick, der holder på håret, så det ikke opfanger den statiske elektricitet lige så let.

Læs også: Test af saltvandsspray

4: Gnid med metal
Nu begynder det at blive underligt, men det her er faktisk et tip, der virker. Hent en metalbøjle fra klædeskabet og gnid den mod dit hår. Start i hovedbunden og arbejd dig ud, til du har gnedet alle hårene. Metallet skal gerne absorbere den statiske elektricitet fra dit hår.

5: Vær naturlig
Du kan også mindske de flyvske hår ved at bruge en hårbørste, der er lavet af naturlige materialer. For eksempel en i træ i stedet for plastik. Den vil helt automatisk få dit hårs statiske elektricitet til at falde.

6: Lad håret lufttørre
Hver gang du bruger en hårtørrer, gør du dit hår sårbart og modtageligt for statisk elektricitet. Derfor er det en god idé at lade manken lufttørre - på den måde holder den bedre på den fugt, du har tilført under hårvasken.

Læs også: Pas på dit hår

7: Undgå sæbe
Nej, du skal ikke undgå shampoo, men du skal undgå shampoo, der indeholder sæbe - nærmere betegnet "sodium lauryl sulfat" - og alkohol. De ingredienser kan nemlig få dit hår til at tørre ud, og så bliver det elektrisk.

8: Drop ulden
Det er varmt og lækkert i det kolde vintervejr, men uld i for eksempel din hue forværrer bare din hårsituation, hvis du døjer med statisk elektricitet.

9: Rens fritsen
Overskydende produkter fra hårlak, voks eller andet kan sætte sig fast i hovedbunden - og det kan betyde, at dine naturlige olier har svært ved at nå ud i håret. Det skal de jo helst, så det ikke bliver tørt (og dermed elektrisk), og derfor kan det hjælpe, hvis du bruger en rensende shampoo, der fjerner alle produktrester.

Læs også: Carrie-krøller, ja tak!

10: Gå med silke
Hvis du er et rigtigt luksusdyr, vil du elske det her tip. Skift hovedpudebetrækket ud med et i silke, og sving et silketørklæde om halsen. Silke er meget glat og genererer meget mindre friktion end for eksempel bomuld - og jo mindre friktion mod dit hår, jo bedre chancer for at undgå statisk elektricitet. Du kan også tage et silketørklæde om håret, inden du tager hue på. Smart!

Læs mere om

MestLæste