Skønhed

Tjek dine skønheds- produkter for kemi

Af Line Sølvhøj Jensen 24. november 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du i tvivl, om der er skadelige ingredienser i dine skønhedsprodukter? Tjek efter her!

Det kan godt betale sig at tjekke dine skønhedsprodukter efter, for hvis det er nogle af de farlige af slagsen, du bruger, så kan de både virke kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og allergifremkaldende på én gang.

Desværre er det bare ikke så let at læse på et produkt, om det indeholder et skadeligt stof, og derfor kan det være svært at finde ud af, om dine produkter er skadelige for dit helbred.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Heldigvis er der lavet en supernem funktion, der hedder Kemi-knuseren, som ligger på hjemmesiden www.mama.dk. Her kan du let tjekke efter, om dine skønhedsprodukter kan være skadelige for dit helbred.

Kemiknuseren indeholder de kendte stoffer i skønhedsprodukter, som du helst skal undgå, hvis du ikke vil udsætte dig selv for skadelige stoffer.

Hvordan gør man?

• Klik ind på hjemmesiden www.mama.dk.

• I højre side finder du Kemi-knuseren.

• Skriv ingredienserne i dine skønhedsprodukter i feltet - eller bare forbogstavet i ingrediensen, for så kommer det af sig selv.

• Hvis der er registreret noget omkring ingrediensen, kommer det automatisk frem. Hvis ikke der kommer noget frem, er der ikke registreret noget.

MestLæste