Skønhed

Slip for de dårlige hårdage

Af Line Sølvhøj Jensen 22. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dårlige hårdage er bare megairriterende. Og de er der altid, når du har allermest travlt. Her får du nogle tips til, hvordan du slipper for de dårlige hårdage.

Vask ikke håret for tit
Dit hår har ikke godt af at blive vasket for tit. Det bliver hurtigere fedtet, og så kan det også ødelægge dit hår. Dit hår bliver meget fint, og det kan være svært at sætte, hvis du vasker det hver dag. Derfor bør du kun vaske dit hår hver anden eller tredje dag. Hvis dit hår hurtigt fedter, kan du bruge en tørshampoo.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Få det til at fylde
Et godt trick er at putte noget saltvandsspray eller hårlak i håret, så det kommer til at fylde. Det ser fedt ud, hvis håret sidder lidt tilfældigt og fylder meget.

Kruset og slidt hår
Hvis dit hår tit er filteret, så skal du bruge en balsam, hver gang du vasker dit hår. Husk kun at putte det i spidserne og ikke i hovedbunden. Det er også en rigtig god idé at bruge en hårkur et par gange om ugen. Så bliver dit hår nemlig super flot og skinner.

Hårprodukter
Der findes mange forskellige slags voks, mousse og andre produkter, som du kan putte i håret og hurtigt få det til at sidde. Husk at læse bagpå, om det skal i tørt eller vådt hår.

[faktaBox]Tør håret
Du kan sagtens tørre dit hår med en hårtørrer, selv om det allerede er tørt. Det kan være lettere at sætte håret, hvis det bliver varmet op med en hårtørrer. Du kan også gøre lidt af dit hår vådt og tørre det igen.

Når håret bare ikke vil sidde…

• Sæt det op i en knold oven på hovedet eller lav en fletning.

• Er du til huer eller en kasket, så på med den.

• Pynt håret med et flot hårspænde, hårnåle eller en hårbøjle. Så er der med garanti ingen, der opdager, at du har en dårlig hårdag.