Skønhed

Skønhedsmyter - sande eller falske??

Af Trine Sofie Meincke 24. december 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alle de ting du går op i for, at din hud skal være ren, håret lækker og du i det hele taget skal have det godt, hjælper de eller er de bare myter? Læs med her og få styr på skønhedsmyterne.

Myte: Du skal drikke otte glas vand om dagen for at holde din hud frisk og fugtholdig!
Sandhed: Ingen analyser har nogen sinde vist, at huden får tilført fugt ved at drikke meget vand. Derimod er det godt for huden at bruge cremer, der giver fugt.

Myte: Naturcremer er bed¬re for din hud end almindelige cremer!
Sandhed: Naturlige ingredienser kan være lige så skadelige for din hud som de kunstigt fremstillede. Dermatologer anbefaler endda oftest de almindelige cremer, som er fremstillet til et bestemt formål.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Myte: Hvis du smører tandpasta på en bums, kan du få den til at forsvinde!
Sandhed: Ja, tandpasta er udtørrende, men det er derimod også bevist, at ingredienserne i tandpasta kan irritere bumsen, så den bliver større.

Myte: Du kan gøre dine porer på næsen mindre ved at bade ansigtet i koldt vand morgen og aften!
Sandhed: Hvis bare det var så let! Ingen metoder har bevist at kunne reducere porer permanent. Muddermasker og skintonic kan gøre dem mindre synlige i nogle timer, men så ophører virkningen. Det bedste, du kan gøre, er at rense huden morgen og aften for at forhindre, at der kommer skidt i porerne, så de bliver mørke og mere synlige.

Myte: Du skal altid teste din foundation på bagsiden af din hånd for at se, om farven matcher din hudtone!
Sandhed: Nej! For din hånd er blevet udsat for mere direkte og ubeskyttet sollys og er derfor sandsynligvis blevet mørkere end dit ansigt. Man eksfolierer ofte også sit ansigt mere end sin hånd, og eksfoliering gør også huden lysere. Test derfor farven på din foundation på den nederste del af din kind.

Myte: Din øjenskygge skal matche din øjenfarve!
Sandhed: Hvor kedeligt vil¬le det ikke være, hvis vi kun skulle bruge én farve øjenskygge hele livet? Det er rigtigt, at blå øjenskygge fremhæver blå øjne, og brun øjenskygge fremhæver brune øjne, men det er lige så flot at bruge kontastfarver. For eksempel en varm brun til grønne øjne, violet til blå øjne og guld til brune øjne. Prøv dig frem.

Myte: Det er godt at pumpe din mascara, hver gang du bruger den, så undgår du, at den klumper!
Sandhed: Nej! Hvis du pumper din mascara, kommer der luft ned i den, og det udtørrer den.

Myte: Du skal bruge din øjenvippe-tang, inden du tager mascara på!
Sandhed: Du kan gøre det både før og efter, du tager mascara på, men hvis du venter med at bruge øjenvippe-tangen til fem minutter efter, du har lagt din mascara - så holder looket hele dagen.

Myte: Dit hår vokser hurtigere, hvis du klipper spidserne ofte!
Sandhed: Nej! Selve håret er dødt, og der er ingen mekanismer, der fortæller hårrødderne, at spidserne er blevet klippet. Men det er selvfølgelig pænt at blive klippet ofte - så du undgår spaltede hårspidser.

Myte: Dit hår kan knække,
hvis du går for meget med hestehale!
Sandhed: Ja, dit hår kan knække, hvis du ofte har meget stramme hestehaler eller bruger madelastikker. Men det hår, der vokser ud, vil stadig være sundt.

Myte: Æggesnaps, olivenolie, majonæse og avokado er nogle de bedste hårkure du kan få!
Sandhed: Nej! Det kan godt være, at fed mad og olier gør håret blødt, mens det sidder i, men det er en kort fornøjelse. Disse former for fedt lægger sig kun uden på håret uden at trænge ind, og gør det derfor bare fedtet. Almindelige hårkure, som man køber i supermarkedet, trænger ind i håret og efterlader det blødt og skinnende.

Myte: Antiperspirante deodoranter kan forårsage kræft, fordi de forhindrer sveden i at komme ud!
Sandhed: Nej! Den myte har cirkuleret i mange år. Mange undersøgelser har vist, at der overhovedet ikke er nogen sammenhæng mellem antiperspirante deodoranter og kræft.

MestLæste