hudpleje tegning
Reklame

Sådan passer du godt på huden i dit ansigt

Reklame for CeraVe. Foto: Shutterstock 20. maj 2022
Der er flere ting, der udfordrer huden i dagligdagen – blandt andet skal du passe på sol, forurening og temperaturskift. Her guider vi til, hvordan du styrker huden i dit ansigt, så den holder hele livet.

Der findes ikke to mennesker, der har ens hud. Din hud er helt unik, men den har samme funktion som alle andres og fungerer som et skjold mod påvirkning udefra. Hver dag udsætter vi vores hud for forskellige ting, som kan være med til udfordre den. Netop derfor er det også vigtigt, at du passer godt på den.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du bedst plejer din hud.

Styrk huden

Huden er kroppens største organ. Den fungerer som et beskyttende lag, som sørger for, at kroppen indeni ikke bliver beskadiget, hvis vi er udsat for sol og bakterier. Det mærkes på huden, hvis vi bliver rørt ved eller udsættes for påvirkning udefra, og den hjælper os med at holde varmen eller køle ned.

Skal du passe på din hud, er det vigtigt, at du har en stærk hudbarriere. Den beskytter huden, og hvis hudbarrieren bliver beskadiget, kan det føre til sensitiv eller tør hud. Derfor er det en god idé at have en god hudplejerutine, som fugter og styrker huden.

Gå efter gode ingredienser i din hudpleje, som styrker hudbarrieren:

  • Hyaluronsyre: Hyaluronsyre hjælper med at bevare det naturlige niveau af fugt i huden.
  • Ceramider: Ceramider er lipider (fedtsyrer), som findes naturligt i din hud. Har du et lavt niveau af ceramider i huden, bliver hudbarrieren svækket, hvilket får fugten til at fordampe, så huden efterlades tør. Er der de rigtige ceramider i dine hudplejeprodukter, hjælper du huden med at genopbygge ceramidniveauet og styrke hudbarrieren.

Skab en god hudplejerutine

Det behøver ikke være besværligt at have en god ansigtsrutine. Du kan nemlig nøjes med at rense ansigtet og derefter bruge en god creme.

1. Rens huden

At rense huden for makeuprester, sved og snavs er vigtigt, for i løbet af dagen udsættes vores hud for forurenende partikler i luften. Brug en god ansigtsrens, som passer til din hudtype, og som indeholder gode ingredienser.

CeraVe’s Foaming Cleanser (normal til fedtet hud) og Hydrating Cleanser (normal til tør hud) indeholder begge hyaluronsyre og ceramide 1, 3 og 6-II, som hjælper med at bevare fugt i huden og genopbygge hudens eget ceramidniveau.

CeraVe cleanser

Du kan finde Foaming cleanser (236 ml) fra CeraVe til 89 kr. her og Hydrating cleanser (236 ml) fra CeraVe til 79 kr. her. Denne pris er en vejledende pris. Butikken kan have en anden salgspris.

2. Fugt huden

Når du har renset din hud, er det vigtigt at fugte med en god creme. Især i vintermånederne, hvor huden bliver påvirket af pludselige temperaturskift inde og ude, er huden udfordret. Men også om sommeren har den brug for fugt.

CeraVe Facial Moisturising Lotion kan bruges morgen og aften eller efter behov. Ansigtscremen er uden parfume og indeholder tre essentielle ceramider (1, 3 og 6-II), hyaluronsyre og niacinamid, som hjælper med at styrke, fugte og berolige hudens naturlige barriere. Husk at supplere med en solcreme, hvis du bruger cremen som dagcreme.

CeraVe lotion

Få Facial Moisturising Lotion fra CeraVe til 109 kr. her. Denne pris er en vejledende pris. Butikken kan have en anden salgspris.

Pas på solens stråler

Det er fristende at holde solcremefri og få lidt glød i kinderne, når solen endelig dukker op og indikerer dansk forår. Men solen kan gøre meget skade på huden, hvis vi ikke passer på.

Solen udsender UVA- og UVB-stråling, som påvirker huden. Det er UVA-stråler, der giver din hud farve, og UVB-stråler kan gøre dig forbrændt og solskoldet. Både UVA- og UVB-stråling speeder hudens aldringsproces op, så vi får hurtigere rynker og pletter, hvis ikke vi beskytter huden mod sol.

Det er anbefalet, at man især om sommeren søger ind i skyggen midt på dagen, dækker sig til med tøj og hat, bruger solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler, samt at man undgår solarium.

Der er UV-stråling året rundt, og ansigtet er ekstra eksponeret for UV-stråling, da mange af os sjældent dækker ansigtet, når vi går udenfor. Derfor er det en god idé at bruge en dagcreme året rundt, som beskytter mod solens stråler. Bruger du en dagcreme uden solfaktor, så husk at brug en god solcreme også.

CeraVe Facial Moisturising Lotion med solfaktor 25 er en fugtgivende ansigtscreme, som foruden ceramider, hyaluronsyre og niacinamid også indeholder solbeskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler.

CeraVe creme

Her kan du finde Facial Moisturising Lotion SPF25 fra CeraVe til 109 kr. Denne pris er en vejledende pris. Butikken kan have en anden salgspris.

CeraVe

CeraVe er udviklet i samarbejde med dermatologer og tilbyder hudpleje uden parfume til hele familien og til alle hudtyper. Alle produkterne indeholder de 3 essentielle ceramider, der er nødvendige for en stærk hudbarriere, og som i en del af produkterne også bliver kombineret med MVE-teknologi, der frigiver ceramiderne i huden over tid. Læs mere om produkterne og CeraVe her.

Læs mere om

MestLæste