Skønhed

Sådan laver du fine katteøjne

Af Stine Bødker Nielsen 27. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Se, hvordan du får de smukkeste katteøjne supernemt med eyeliner!

Det er bare SÅ fint med en eyeliner, der giver perfekte katteøjne! Heldigvis er det ret nemt at lave, se bare her.

Tag testen: Hvilken makeup-stil har du?

Læg din makeup
Du kan faktisk lægge din katteøje-eyeliner oven på din almindelige makeup. På den måde kan du hurtigt gå fra hverdag til fest. Du kan også lige lægge en lidt mørkere øjenskygge først, hvis du gerne vil være ekstra festlig.

Vælg din eyeliner
Når du skal lave katteøjne, er det smartest at bruge en flydende eyeliner eller en creme eyeliner, så du kan få den rigtige, kulsorte og præcise streg.

Hvil armen
For at få det bedste resultat gælder det om at kunne holde armen stille, så du ikke kommer til at tegne forkert. Derfor kan det være en god idé at hvile armen på noget, mens du lægger eyeliner. Sæt dig for eksempel ved et bord med et spejl foran, så du kan hvile albuen på bordet.

Se også videoen: Lær at lægge makeup

Tæt på vipperne
Start med at tegne en fin streg lige ovenover vipperne. Sørg for at komme helt ned mellem vipperne, så man ikke kan se hud mellem vipper og eyeliner.

Tegn op
Herefter kan du begynde at lave din streg tykkere og mere præcis. Tegn en lille streg på cirka en centimeter ud fra den yderste vippekant. Følg linjen fra den nederste vippekant, så den kommer til at gå skråt opad. Bagefter laver du stregen over øjet tykkere og får den til at hænge sammen med den lille streg.

Afslut
Gør det samme på det andet øje og tjek, at stregerne spejler hinanden på hvert øje, så eyelineren ikke går længere ud i den ene side eller hælder mere nedad. Du kan også lave en streg under øjnene for et mere kraftigt look. Afslut med mascara og voila, superfine katteøjne til dig!

Læs også: Få Bellas makeup-look

MegetMere