Skønhed

Sådan får du lækre sommerben

Af Cecilie Rosfort-Nees 5. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du drømmer om bløde, skinnende, lysebrune og veltrænede ben – vi ved, hvordan du får det nemt og hurtigt!

Sådan får du lysebrune ben:

For at få lysebrune ben uden hjælp fra selvbrunere, er du selvfølgelig nødt til at smide de lange bukser og lade din hud få lidt sol. Husk at bruge solcreme! Resultatet bliver flottere og holder længere, og du slipper for røde, brændte lår, som altså langt fra er det samme som lækre sommerben.

Hvis du ikke gider vente, kan du bruge en selvbruner - skrub dine ben for at gøre huden - og dermed resultatet - så ensartet som muligt, og tag så selvbruner på. Gør dig umage - og pas på, at der ikke sætter sig klumper ved knæ, knæhaser og ankler. En farvet creme som en af dem, du kan se her i galleriet, kan også være god at bruge, til du har fået lidt glød - men husk nu, at de ikke beskytter dig mod solens stråler, og at den farve, selvbruneren giver dig, på samme måde ikke betyder, at du nu kan tåle at være længere tid i solen.

Test dig selv: Hvordan får du glatte ben?

Sådan får du bløde ben:

Stikkende hårstubbe og tør hud er dine bløde bens værste fjender - du skal derfor i gang med at barbere dine ben og gennemfugte dem med en god bodylotion efter badet. Hvis du skal på stranden, kan du jo skifte bodylotionen ud med en solcreme. Når du barberer dine ben, er det vigtigt, at du bruger en barbergelé eller lignende, at du sætter et rent blad på skraberen eller tager en ny engangsskraber, og at du er forsigtig omkring knæ og ankler, hvor det er ret nemt at komme til at lave et grimt sår. Av! Vælg en mild creme efter badet, hvis du har sart hud, så du ikke får røde knopper.

Læs også: Få lækre sommerfødder.

Sådan får du veltrænede ben:

Gå, løb, cykl, sjip og hvis du er til fitness, så lav en masse squats, lunges eller knæløft. En fitnessinstruktør sagde engang til mig, at hvis man lavede høje knæløft, hver aften når man børstede tænder, ville man ende med at få rigtig lækre ben. Det er måske værd at prøve - men selvfølgelig kun, hvis det ikke går ud over din tandbørstning!

Læs også: Lugter dine fødder?

Lækresommerben

”Flawless Legs” fra Le Tan er en holdbar makeup, der giver dig brune ben og dækker ujævnheder. Cremen vaskes af med vand og smitter ikke af på dit tøj. Pris: 139 kroner.

”Gloss Spray” fra Lernberger Stafsing er en glansspray med arganolie, som både kan bruges til håret og til at give ansigt, arme og ben ekstra glans. Pris: 145 kroner.

“Huile Prodigieuse Oil” fra NUXE er en skinnende, tør guldolie til ansigt, som gør din hud skinnende lækker og får den til at se mere solbrændt ud. Olien har også en beroligende effekt på din hud.  Pris: 329 kroner.

”Pink Sugar Roll-On” fra Aquolina er en velduftende gelé, der lægger sig som et tyndt lag ”perler” på din hud. Brug den på hals, skuldre, arme og ben. Perfekt til sommerfesten! Pris: 89 kroner.

”Firming Leg Gel” fra Andrea beroliger din hud og giver den masser af fugt. Geléen indeholder citron og granatæble og gør lynhurtigt dine ben lækre at se på. Pris: 15 kroner.

MegetMere