Skønhed

Para-hvad-for-noget?

Af Cecilie Nees 4. maj 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har helt sikkert hørt om parabener i medierne, men hvad er det egentlig for noget? Og er de farlige eller ikke farlige?

Hvad er parabener?
Der bliver proppet parabener i din makeup, i dine cremer og i din shampoo for at få det til at holde bedre. Det er altså parabenerne, der sørger for, at din foundation ikke mugner. Du kan dog sagtens få alt, hvad du skal bruge af makeup, creme, shampoo osv. uden parabener, som holder helt fint.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Er de farlige?
Der findes flere forskellige slags parabener; Methylparaben, ethylparabener, isopropylparaben og isobutylparaben. Astma- og Allergiforbundet har givet de forskellige parabener grønt, gult eller rødt lys. Methylparaben og ethylparaben har fået grønt lys, og propylparaben, isopropylparaben og isobutylparaben har fået gult lys, så det er altså dem, du skal holde øje med. Ingen af parabenerne har fået rødt lys.

Miljøstyrelsen skriver på deres hjemmeside, at de lige nu ikke mener, det er farligt at bruge kosmetik, der indeholder parabener. Men de ved endnu ikke, hvor meget de forskellige parabener optages gennem huden.

Husk!
Hvis du har parfumeallergi eller er bange for at få det, er det parfume, du skal være opmærksom på!
[faktaBox]
Cecilies mening:
Jeg er meget opmærksom på parabener og parfume, men jeg er ikke hysterisk! Jeg bruger hårpleje, kropssæbe, bodylotion, ansigtsvask og creme uden parabener og parfume, og jeg vælger makeup til min hud uden parabener. Men jeg kan sagtens finde på at bruge øjenmakeup med parabener, da jeg tænker, at det er så små mængder, der kommer i kontakt med huden.

Med hensyn til parfume tager jeg min parfume uden på tøjet, men jeg bruger tit en almindelig, parfumeret deodorant, da jeg synes, de mere effektive end de uparfumerede af slagsen.

MestLæste