Manicure
Skønhed

Negleguide: Sådan får du fine og sunde negle

Af Josephine Sjelhøj 19. januar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
Det kan være en jungle at finde rundt i negleuniversets mange muligheder. Hvordan ordner du bedst (og nemmest!) dine negle, og hvad betyder det, hvis der dukker hvide pletter op på dem? Svarene finder du her.

Vi kender alle sammen problemet med at lægge en fin neglelak, som så skaller af efter blot en enkelt dag. Men hvad kan man gøre, så ens negle forbliver sunde og fine at se på?

Vi har samlet alle vores bedste negletips i en stor guide, som kan hjælpe dig næste gang du vil lave en fin manicure på dig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan lægger du neglelak, der holder

De fleste kender følelsen af at lægge en fin neglelak, som ender med at skrælle af efter blot en dag. For at få din farve til at holde i længere tid, skal du derfor bruge en basecoat og en topcoat. En basecoat er et underlag, der sørger for, at din lak klæber bedre fast til neglen.

På samme måde sørger en topcoat for at lægge et beskyttende lag ovenpå farven, så den holder i længere tid. Start med en klar basecoat, læg herefter 2-3 tynde lag af din yndlingsfarve, og afslut med en topcoat. Det tager måske lidt længere tid end normalt, men trust us – det er det hele værd!

Hvad fortæller dine negle?

Hvide pletter: Der er en myte om, at hvide pletter på neglene skyldes kalkmangel, men det er faktisk ikke sandt. De stammer i virkeligheden fra små stød mod neglen, som enten kommer, hvis man bider negle eller for eksempel har en vane med at tromme meget på borde.

Riller: Negle plejer at være helt glatte på overfladen, men nogle mennesker får små riller, der enten er vandrette eller lodrette. Disse er slet ikke farlige, men de kan tyde på, at du muligvis har vitaminmangel. Sørg derfor for at spise varieret, så du kan få sunde negle indefra.

Misfarvede negle: Misfarvede negle kan være et tegn på mange ting, men i de fleste tilfælde stammer det egentlig fra gammel neglelak, der har misfarvet dine negle. Brug en god basecoat, inden du lægger din neglelak for at undgå gule negle, når du fjerner det igen.

Do’s and Don’t’s – sådan behandler du dine negle godt

1. Undgå at bide negle

Vi ved, at det kan være svært at slippe sine dårlige vaner, men man skader sine negle mere, end man lige tror, ved at bide i dem. Hvis det er noget, du har et problem med, så prøv at lægge noget gellak på eller et sæt negle, så det ikke er en mulighed at bide i dem.

2. Rens dem grundigt

Mange tænker ikke over, at man er nødt til at have et godt grundlag, inden man lægger sin neglelak. Det får dem nemlig til at holde bedre. Husk at rense dine negle grundigt, inden du går i gang, så alt snavs forsvinder.

3. Klip og fil regelmæssigt

Selv hvis man ikke skal have neglelak på, er det en god idé at holde sine negle rene og fine. En af de bedste måder at gøre det på er ved at klippe og file dem, så de altid er ordnede.

4. Brug base- og topcoat

Når man ordner sine negle med en fin neglelak, ønsker man selvfølgelig, at den holder så længe som muligt, og det kræver lidt ekstra tålmodighed. Hvis man benytter en god base- og topcoat, kan man nemlig få sin farve til at holde endnu længere.

Pift dine negle op

Hvis du er helt vild med nailart, kan du pifte dine hænder op med et fedt design. Slip din indre fantasi løs, og eksperimenter med din kreativitet.

Følg @nailsnlashes__ på Instagram for endnu mere negle-inspiration.

Step by step – lav en lækker hjemme-manicure

Når kulden tager over, findes der ikke noget bedre end at hygge indenfor med en masse self care. Negleekspert og ejer af “Nails n Lashes” Josefine Jensen har lavet en nem guide til dig, der ønsker at forkæle dig selv med en lækker manicure derhjemme.

1. Anskaf dig en fil, en buffer og et kit til at rense dine negle.

2. Fil din form på neglen, og buf derefter neglen af på overfladen, så du får en jævn og glat overflade.

3. Rens dine negle med en negle[1]børste, og læg eventuelt en klar eller farvet lak.

4. Afslut med negleolie, når lakken er helt tør, og brug til sidst en lækker håndcreme.

smukkenegleoghænder

Med Essies salonlignende farver kan du give dine negle en fin makeover derhjemme – præcis ligesom hos en professionel tekniker. Swing of Things, Essie, 100 kr.
Når neglelakken begynder at krakelere, er det på tide at fjerne den helt, så du får friske negle igen. Dette værktøj hjælper dig med at fjerne farven uden at skade dine negle. Gel Polish Removal Tool, Le Mini Macaron, 70 kr.
Brug en klar lak, på de dage hvor du ønsker fine, naturlige negle. Som bonus giver denne dig et ekstra skud af B5-vitamin. Miracle Nail Care Varnish, Rituals, 45 kr.
Få sundere negle ved at forkæle dine hænder med ekstrameget fugt. Lemon Protecting Hand & Body Lotion, The Body Shop, 95 kr.
Prøv denne lækre håndcreme, der gør dine hænder bløde og fine. Reparative Hand Cream, CeraVe, 45 kr.
Giv dine hænder ekstra fugt med denne creme. White Magnolia Hand & Nail Cream, Decléor, 130 kr.

Læs mere om

MestLæste