Skønhed

Makeupartist sminkede med døde fisk

Af Sisse Tvegaard Andersen 9. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En makeup-artist fik vild kritik for et ret specielt fotoshoot. Se her, hvad hun havde fundet på.

Øjenskygge, mascara, similisten … og døde akvariefisk?!? Det var ikke en helt almindelig accessory, den russiske makeup-artist Elya Bulochka brugte til et fotoshoot med havfruetema for nylig. Hun limede nemlig døde akvariefisk i ansigtet på modellerne for at få det til at se ud, som om de lige var steget op fra havet. Da hun lagde billeder fra fotoshootet på Instagram, fik det straks en del af hendes følgere op i det røde felt. De mente nemlig, at der var tale om dyremishandling.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lærere fjerner makeup på skolepiger foran klasse

-Det der er ikke kunst, men bare en dum person, der dræber dyr uden grund, var en af de mange, vrede kommentarer, der væltede ind på Elya Bulochkas billeder fra fotoshootet.

Makeupartisten svarede igen ved at spørge sine følgere, hvornår de sidst havde spist kød, og forsvarede sig med, at fisk ifølge hende ikke kan føle smerte. Hun valgte dog senere at slette først billederne og siden hele sin profil.

Læs også: Test: Hvilken makeup-type er du?

Er du enig i kritikken?

I galleriet herunder kan du se seks klassiske makeup-fails:

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.
Foto: Shutterstock
Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!
Foto: Shutterstock
Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.
Foto: Shutterstock
Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.
Foto: Shutterstock
Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!
Foto: Shutterstock
Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste