Sådan får du lækre krøller
Skønhed

Krøller - 5 veje til krøllet hår

Af Stine Nielsen 9. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have smækre, krøllede lokker? Her får du fem forskellige metoder til at lave fine krøller!

Krøller er altid moderne, og de kan blive superpæne, hvis man giver sig tid til at lave dem ordentligt. Vi har samlet fem gode fremgangsmåder, så du kan lave de fineste krøller i dit hår!

Se også videoen: Lav flotte, bløde krøller

Papillotter

En god, gammel metode til at få krøller er ved at sætte håret op i papillotter. Du kan bruge små papirstumper som for eksempel køkkenrulle eller lommetørklæder, eller du kan bruge stofstumper eller den mere professionelle slags i gummi, som ofte har ståltråd indeni, så den kan foldes sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du: Kom godt med hårskum i håret og del det op i små totter. Rul hver tot omkring papillotten og bind papillotten sammen i enderne. Lad dem sidde natten over, og du har bløde, runde krøller næste morgen.

Fletninger

Du kan få superfine slangekrøller ved at forme dit hår med fletninger!

Sådan gør du: Del håret op i to rottehaler, og flet bagefter en fransk fletning af hver tot. Sov med dem om natten, og pil fletningerne ud næste morgen. Kram lidt hårvoks i, og spray med hårspray. Så har du superlækre slangekrøller!

Tip! Buk den nederste tot ind under elastikken på fletningen, så dine spidser ikke bliver for "lige" i forhold til resten af håret.

Læs også: Lav krøller med et glattejern

Krøllejern

Et krøllejern laver som regel de mest elegante og Hollywood-agtige krøller. Til gengæld tager det lidt længere tid, men hvis du skal til fin fest, er det helt klart besværet værd!

Sådan gør du: Lad krøllejernet blive helt varmt, og krøl håret tot for tot. Vend altid krøllejernet sådan, at du drejer dine krøller den vej, som vender væk fra ansigtet. Det giver det pæneste resultat. Lav ikke for store totter, for så går de hurtigt ud igen, og husk masser af hårspray!

Hårnåle

En nem og klassisk metode er ved at bruge hårnåle. Det kan dog godt være lidt tricky, hvis man har meget glat hår, som let giver slip på hårnålene.

Sådan gør du: Kom hårskum i håret, og del det op i meget små totter. Sno totten, og vikl den sammen omkring din finger. Sæt totten fast i hovedbunden med en hårnål og fortsæt sådan med resten af håret. Sæt eventuelt et hårnet omkring hovedet, mens du sover, så hårnålene ikke falder ud.

Læs også: Hårguide: Få styr på dine krøller

Carmen Curlers

Med Carmen Curlers får du et fint og blødt resultat, som minder meget om krøllejernets.

Sådan gør du: Curlerne sidder først lidt i en holder, hvor de bliver varmet op elektrisk. Bagefter sættes de i håret i mellemstore totter. Curlerne tages ud igen, når de er kolde. Spray med lidt hårspray til sidst.

Husk!

Du kan selv vælge, hvor store dine krøller skal være. Jo mindre totter du laver, jo mindre bliver dine krøller.

Læs også: Glat eller krøllet?

Har du uren hud? Læs her, hvordan du kan slippe af med irriterende hudorme:

Slipafmeddinehudorme

Det er en rigtig god idé at vaske dit ansigt med en ansigtsvask eller rens, der indeholder salicylsyre, to gange om dagen. Salicylsyre åbner dine porer, så det bliver nemmere at fjerne det skidt, der har ophobet sig. Bagefter er det vigtigt, at du bruger en skintonic til at lukke porerne igen - og husk til sidst at fugte huden med en antibakteriel creme.
Foto: Shutterstock
Skrub dit ansigt med en ansigtsskrub for at komme af med de døde hudceller. En ansigtsskrub indeholder nogle små sten, som sliber det øverste hud af, og derfor er det vigtigt, at du ikke bruger ansigtsskrub mere end én gang om ugen.
Foto: Shutterstock
Damp er virkelig effektivt, hvis du skal have åbnet dine porer og rense hudormene ud. Kog en liter vand, og hæld det over i en balje eller lignende. Nu skal du sætte dig og holde ansigtet indover, mens du har et håndklæde over hovedet, så dampen ikke slipper ud. Efter ti minutter kan du lige så FORSIGTIGT trykke de store hudorme ud. Husk at vaske hænder eller lægge toiletpapir mellem, så der ikke kommer snavs ind - og lad være med at bruge neglene, da det kan give grimme ar.
Foto: Shutterstock
Find en god, dybderensende ansigtsmaske, der passer til din hudtype. Den skal også bruges én gang om ugen. Ansigtsmasken er med til at rense din hud i dybden, så porerne ikke bliver stoppet til og danner hudorme. Det er en rigtig god idé at bruge den dybderensende maske lige efter dampbadet.
Foto: Shutterstock
Der findes næsestrips, der er udviklet til at fjerne hudorme på næsen. En næsestrip ligner lidt et plaster. Du sætter den henover næsen, mens den er våd, og fjerner den igen cirka ti minutter efter, når den er tør. Klisteret på strippen tager dine hudorme med. Pas dog alligevel lidt på, hvilke varianter du vælger, da nogle mærker godt kan være ret hårde for huden, så prøv dig frem, og riv aldrig for hårdt.
Foto: Shutterstock
Hvis du trykker for meget på hudormene, kan få dem til at blive røde og hævede, ligesom det kan sprede bakterier til huden omkring, og så har du pludselig et meget større problem. Hvis du absolut skal trykke, så gør det, mens din hud er varm og åben - for eksempel efter dambadet - og brug helt rene fingre eller vatpinde.
Foto: Shutterstock

Læs mere om