Sved under armene
Skønhed

Få styr på din sved under armene

Af Cecilie Rosfort-Nees 25. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dårlig lugt og våde pletter på blusen. Sved under armene er SÅ irriterende! Heldigvis kan du nemt få styr på problemet ...

9 hacks, der hjælper dig i kampen mod din sved under armene ...

1. En deo er selvfølgelig et must - og husk nu, at der findes et hav af forskellige at vælge imellem. Det kan sagtens være, at den ene deo slet ikke kan holde din svedlugt væk, men at en anden (og måske endda billigere) deodorant virker perfekt for dig. Du er nødt til at prøve dig lidt frem!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Hvis du har problemer med svedlugt, kan det være en god idé at vælge en ekstra kraftig deodorant. Snak for eksempel med apoteket om, hvilken deo der kunne egne sig til dine behov. Husk også at tage stilling til, om du foretrækker en deo med eller uden parfume, uden parabener og måske uden aluminiumsalte.

Læs også: Kæmper du med sved under armene?

3. Når du vasker dig i badet, hvor grundig er du så? Hvis du bare klasker lidt vand og et minimum af sæbe på huden under armene, er det altså langt fra sikkert, at du bliver så ren, som du kunne være blevet. Skrub lidt, og hold dig ikke tilbage med sæben.

4. Der er nogle, der synes, at det bliver nemmere at holde sig ren og fri for svedlugt under armene, når de fjerner hårene, som sveden kan sætte sig i. Det kan du jo overveje, om du har lyst til at prøve ...

5. Hvis du synes, du får våde mærker under ærmerne i dine bluser, uanset hvor effektiv en deo du bruger, er tricket, at du satser på bluser i sort, hvid eller mønstret, hvor eventuelle våde pletter ikke ses. En sort cardigan kan også skjule alt!

Læs også: Test dig selv: Problemer med sved?

6. Du sveder mere i syntetiske materialer som akryl, end du gør i bluser af for eksempel bomuld. Vælg derfor helst bluser af naturlige materialer - og kassér dine bluser (eller vask dem i Rodalon), hvis du synes, svedlugten bliver hængende i stoffet, selv om de er blevet vasket.

7. Et truckerbad (altså en omgang spraydeo oven på sveden!) er din ven i nøden, hvis du synes, du kommer til at lugte af sved i løbet af dagen, og du ikke har adgang til vand og sæbe.

8. Spis sundt og sørg for at få nok vand at drikke.

9. Tal med din læge, hvis du ikke kan få bugt med svedlugten.

Få endnu flere tips mod lugten af sved i galleriet herunder

Sådanslipperduafmedsveden

Stramt og tætsiddende tøj kan gøre det svært for din krop at få luft, og det kan få dig til at svede mere. Desuden kan det nemmere ses, hvis tøjet sidder tæt, så tag en løstsiddende trøje på i stedet. Du kan også holde dig fra alt for mange farver i tøjet – sveden ses nemlig ikke lige så nemt i sort som i en lyserød overdel.
Det kan lyde åndssvagt at tage flere lag på, når man tit sveder, men skal du eksempelvis have en skjorte på, kan det være en god idé at tage en top eller T-shirt på indenunder. Så er der nemlig længere mellem sveden og dit yderste sæt tøj, og så ses det ikke i lige så høj grad.
Er uheldet ude, og har du fået svedpletter under armene, kan du sørge for at være dækket ind ved at have en skiftetrøje i tasken. Hvis nogen spørger, hvorfor du har skiftet, kan du bare sige, at du har spildt noget på den anden, hvis du synes, det er pinligt.
Husk at gå i bad regelmæssigt, og specielt hvis du har dyrket sport. Læg det tøj, du har haft på, mens du svedte, til vask, og gå aldrig i den samme trøje flere dage i træk. Du kan også afhjælpe problemet ved at huske at vaske dig under armene med sæbe hver morgen – specielt hvis du ikke har været i bad.
Tag altid antiperspirant på, og brug eventuelt en parfume eller en deodorant med duft for at komme svedlugten til livs. Hvis din antiperspirant ikke virker godt nok, kan du få nogle supereffektive på apoteket. Skift mærke, hvis problemet ikke løser sig, og ellers kan du gå til din egen læge og få hjælp.

MestLæste