Skønhed

Få det bedste ud af din ansigtsform

Af Redaktionen 2. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Få det bedste ud af din ansigtsform. Hvorfor gætte sig frem til, hvilken frisure, der vil være bedst til dig. Drop gætteriet og vær bedre klædt på, når du skal en tur til frisøren.

Det kan være svært umiddelbart at se, hvilken ansigtsform man selv har, og det er jo egentlig ikke så mærkeligt, når man tænker på, at vi har kigget på os selv i spejlet tusind gange. Men det kan lade sig gøre.

Sådan gør du:
Først skal du tage alt håret væk fra ansigtet. Tag eventuelt et tørklæde om hovedet, så det lige præcis dækker din hårgrænse. Det gør det lettere at gennemskue formen. Derefter skal du stille dig foran spejlet og med en vandbaseret tusch, en læbestift eller en khôl skal du tegne kanten af dit ansigt på selve spejlet, så vil du hurtigt finde ud af, hvilken ansigtsform du har.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rundt

Dit ansigt er fyldigt, men velafbalanceret med æblekinder, rund hage og pande.

PRØV: Kodeordet er volumen i toppen! Hvis dit hår fylder godt fra toppen, så kommer dit ansigt til at virke længere og dermed knapt så rundt. Hvis du har håret sat op, så sæt det højt op på hovedet, så det også giver fylde. Bløde krøller og pjusket pandehår er også godt til dig.

DET IDEELLE LOOK: Langt hår er ideelt, da det giver dig mulighed for at skabe fylde og variere. Pandehår med markant sideskilning giver ligeledes et ekstra feminint præg. Det mest populære look blandt kvinder med rundt ansigt er langt hår og lige linjer.

UNDGÅ: Pas på med at vælge frisurer, der fylder omkring kinderne og toppen af halsen, da det vil få dit ansigt til at virke endnu mere rundt.

(Se det øverste billede af Selena Gomez, der har en rund ansigtsform)

Læs også: Få undertøj der passer til din krop!

Firkantet

Dit ansigt har et stærkt udtryk med din brede pande og dit næsten lige så brede kæbeparti.

PRØV: For at bløde op på dine lidt skarpe kanter er det en god idé at vælge frisurer med bløde bølger eller krøller.

DET IDEELLE LOOK: En frisure, der rammer underkanten af dit kæbeparti eller hals, så den rammer dit ansigt ind med bløde fald.

UNDGÅ: Helt glat hår og lige linjer som for eksempel pandehår, da det vil få dit ansigt til at se endnu mere firkantet ud. Pas også på med at rede alt hår væk fra ansigtet.

Paris Hilton har en firkantet ansigtsform.

firkantet ansigtsform Paris Hilton

Hjerte

Din pande er bred og din hage er smal.

PRØV: Kodeordet er lange længder! Langt hår eller page klæder dit ansigt rigtig godt, ligesom frisurer med sideskilning giver dit ansigt en god balance. En skulderlang page, gerne med bløde krøller eller fyldigt klip, kan give en god fornemmelse af, at din hage er lidt bredere.

DET IDEELLE LOOK: Fokusér især på fylde forneden i din frisure. Derfor er en lang page enten med krøller eller fyldigt fald det helt ideelle.

UNDGÅ: Du kan godt have kortere hår, men pas på med at få det til at fylde for meget i toppen. Frisurer, hvor du sætter alt dit hår op på issen, skal du også være forsigtig med, hvilket også gælder helt tilbagestrøget hår.

Vanessa Hudgens har en hjerteformet ansigtsform

hjerteformet ansigt vanessa hudgens

Ovalt

Din pande er smal, dine kindben brede og din hage er lille. Det aflange ansigt har lidt smallere kindben end det.

PRØV: Kodeordet er mod! Mod, fordi dit ovale ansigt kan bære stort set alle frisurer. Kort, langt, krøllet eller glat. Derfor er det heller ikke svært for dig at følge moden, hvis du altså tør.

DET IDEELLE LOOK: Et sikkert hit til dit ovale ansigt er det lange, bølgende look. Gerne lavet med curlers eller saltvand. Et kort beachlook er også en sikker vinder.

UNDGÅ: At tage for meget af dit hår væk fra panden, markante sideskilninger er bedre. Pas også på med at skjule for meget af din ansigtsform med håret, for så kan du komme til at se meget lang ud.

Sarah Jessica Parker har en oval ansigtsform

Læs også: Går du i seng med makeup på?