Skønhed

Få den perfekte festmakeup

Af Luise Gregersen 7. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Fest og farver er den bedste undskyldning for at sætte ekstra knald på makeuppen. Få guiden til det perfekte festlook her!

Skal der være fest, så lad der være fest! Til fester må din makeup gerne være lidt mere iøjnefaldende end til hverdag, men den skal stadig være naturlig og smuk.

Tag testen: Hvilken fest-frisure passer til dig? Tag testen her!

Pak glimmermascaraen og den lilla lipgloss langt væk og følg vores guide til, hvordan du får den perfekte festmakeup med ting, du allerede har i din makeuppung!

denperfektefestmakeup

Hvis du skal lægge den perfekte festmakeup, skal du starte med helt ren hud. Smør din hud ind i en let og matterende creme, og vent til cremen er trængt helt ind, før du går i gang med makeuppen.
Den perfekte festmakeup starter med smuk hud. Brug en foundation eller BB Cream, der er lidt lysere end din egen hudfarve. Dup din foundation på de steder i ansigtet, hvor du synes, du trænger, og ton farven ud med en pensel eller en svamp. Brug en lysreflekterende concealer under øjnene og i næsefløjende. Dæk eventuelle urenheder og røde knopper med en concealerstick. Læg et let lag pudder med en stor børste i hele ansigtet for at forsegle makeuppen, så den holder hele aftenen!
Dine øjne skal virkelig poppe, når du skal til fest. Start med at tegne dine bryn op med en øjenbrynsblyant. Husk kun at tegne inden for brynets kant. Afslut brynene ved at redde dem på plads med en brynbørste eller en ren mascarabørste. Buk dine øjenvipper, hvis du synes, du ser lidt træt ud. Påfør mascara i zigzagbevægelser fra rod til spids. Hvis du skal have øjenskygge på, så læg den efter mascaraen, så du ikke ødelægger den, hvis du rammer ved siden af med børsten. Læg en lys øjenskygge op til øjenlågets fold, og læg en lidt mørkere farve på den nederste del af lågen. Den lyse farve åbner blikket, mens den mørke gør dine øjne mere intense.
Fremhæv din ansigtsform ved at lege med lys og skygge på kinderne. Sug kinderne ind og læg et let lag solpudder, der hvor skyggen falder. Læg lidt blush på selve dit kindben. Øverst på dine kindben kan du lægge en smule highlighter, der løfter dit ansigt og gør det mere markeret.
Hvis du har øjenskygge på, skal du holde læberne enkle. Du kan sagtens nøjes med en smule læbepomade eller klar gloss. Hvis du ikke har øjenskygge på, eller hvis du har brugt en meget neutral farve, kan du bruge en læbestift eller farvet gloss til at sætte fokus på dine læber. Det vigtigste er, at dine læber er lækre og velplejede, så start altid med at gnubbe dem lidt med en blød tandbørste, så du fjerner tør og død hud. Det giver en trutmund, der er lækker og kyssevenlig!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste