selvbruner
Skønhed

Brug din selvbruner… Rigtigt!

Af Stine Kærsgaard og Cecilie Rosfort-Ness 21. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Undgå de kiksede selvbruner-fails en gang for alle, og få gode råd til en lækker sommerglød med vores selvbruner-guide her!

Åh nej! Er du blevet helt gul-orange i hovedet, eller ser din hud bare underlig og uensartet ud på grund af din selvbruner? Det er rigtig ærgerligt og gør måske, at du slet ikke har lyst til at bevæge dig uden for en dør.

Læs også: Bliv sund inden sommer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du behøver dog ikke at være så bange for at bruge selvbruner – det handler bare om, at du skal bruge den rigtigt! Har du styr på, hvordan du bruger den, kan du nemlig opnå et lækkert gyldent look, som er MEGET bedre en solens farlige stråler.

Læs også: Test: Hvilken makeup-type er du?

Få gode selvbruner-fifs her i galleriet, og undgå de kiksede selvbruner-fails en gang for alle!

Brugdinselvbruner…Rigtigt!

Først gælder det om at finde en selvbruner i en farve, der passer til dig. Hvis du er lys i huden, skal du ikke vælge en, der er for mørk. Pas også på, at du ikke får smurt for mange lag på. Start med et tyndt lag, og synes du dagen efter, at farven er for lys, kan du altid gentage behandlingen.
Foto: Shutterstock
En forudsætning for, at din selvbruner fordeles pænt på din hud, er, at huden er renset, pæn og glat. Brug derfor en god skrubbecreme til at exfoliere din hud før selvbruner-behandlingen. På den måde får du fjernet de døde hudceller, og din hud bliver helt klar til at blive smurt ind i selvbruneren.
Foto: Shutterstock
Vær omhyggelig, når du smører dig ind! Sørg for at den bliver fordelt jævnt på hele kroppen, og bliv ved med at blende den godt ind i huden, så der ikke lægger sig ”kager” på huden. Selv om du bruger en spray, er det stadig en god idé at smøre selvbruneren ud med dine hænder bagefter.
Foto: Shutterstock
Husk i den forbindelse altid at vaske dine hænder grundigt på indersiden (særligt mellem fingrene, hvor selvbruneren let kan samle sig), efter du har påført den på din hud. Hvis du glemmer det, vil du med stor sandsynlighed få meget mørke og gule håndflader.
Foto: Shutterstock
Når du har påført selvbruneren, så kør et stykke fugtigt vat eller en lille klud rundt langs hårgrænsen og rundt om næsen for at undgå grimme overgange i ansigtet.
Foto: Shutterstock
Husk at smøre din hud godt ind i fugtighedscreme i dagene efter, du har brugt din selvbruner. På den måde vil farven holde i længere tid, og du undgår samtidig at selvbruneren skalder grimt. Bruger du en creme (og har du ikke smurt et alt for tykt lag selvbruner på) vil farven langsomt aftage helt af sig selv.
Foto: Shutterstock

MestLæste