Skønhed

Bløde hænder i vanterne, tak!

Af Cecilie 16. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad gør du, når dine vinterhænder er nærmest umulige at få bløde igen?

Hvis du gerne vil have bløde hænder her om vinteren, så følg de her råd:

Læs også: 7 trin til smukke hænder

* Husk at tørre dine hænder grundigt, når du har vasket dem.

* Brug en mild håndsæbe og beskyt dine hænder mod opvaskemiddel, rengøringsmidler og andet, der kan virke udtørrende på din hud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Vanter er et must, når det er koldt udenfor! Hav mange billige par liggende, hvis du aldrig kan finde dine vanter, når du skal ud af døren om morgenen.

* Det optimale er, at du fugter dine hænder med en god håndcreme, hver gang du har vasket og tørret dem.

* Giv dine hænder en omgang af din fugtgivende ansigtsmaske, og sov med et par handsker på, hvis dine hænder seriøst mangler fugt og pleje.

Læs her, hvordan du slipper af med dine hudorme:

Slipafmeddinehudorme

Det er en rigtig god idé at vaske dit ansigt med en ansigtsvask eller rens, der indeholder salicylsyre, to gange om dagen. Salicylsyre åbner dine porer, så det bliver nemmere at fjerne det skidt, der har ophobet sig. Bagefter er det vigtigt, at du bruger en skintonic til at lukke porerne igen - og husk til sidst at fugte huden med en antibakteriel creme.
Foto: Shutterstock
Skrub dit ansigt med en ansigtsskrub for at komme af med de døde hudceller. En ansigtsskrub indeholder nogle små sten, som sliber det øverste hud af, og derfor er det vigtigt, at du ikke bruger ansigtsskrub mere end én gang om ugen.
Foto: Shutterstock
Damp er virkelig effektivt, hvis du skal have åbnet dine porer og rense hudormene ud. Kog en liter vand, og hæld det over i en balje eller lignende. Nu skal du sætte dig og holde ansigtet indover, mens du har et håndklæde over hovedet, så dampen ikke slipper ud. Efter ti minutter kan du lige så FORSIGTIGT trykke de store hudorme ud. Husk at vaske hænder eller lægge toiletpapir mellem, så der ikke kommer snavs ind - og lad være med at bruge neglene, da det kan give grimme ar.
Foto: Shutterstock
Find en god, dybderensende ansigtsmaske, der passer til din hudtype. Den skal også bruges én gang om ugen. Ansigtsmasken er med til at rense din hud i dybden, så porerne ikke bliver stoppet til og danner hudorme. Det er en rigtig god idé at bruge den dybderensende maske lige efter dampbadet.
Foto: Shutterstock
Der findes næsestrips, der er udviklet til at fjerne hudorme på næsen. En næsestrip ligner lidt et plaster. Du sætter den henover næsen, mens den er våd, og fjerner den igen cirka ti minutter efter, når den er tør. Klisteret på strippen tager dine hudorme med. Pas dog alligevel lidt på, hvilke varianter du vælger, da nogle mærker godt kan være ret hårde for huden, så prøv dig frem, og riv aldrig for hårdt.
Foto: Shutterstock
Hvis du trykker for meget på hudormene, kan få dem til at blive røde og hævede, ligesom det kan sprede bakterier til huden omkring, og så har du pludselig et meget større problem. Hvis du absolut skal trykke, så gør det, mens din hud er varm og åben - for eksempel efter dambadet - og brug helt rene fingre eller vatpinde.
Foto: Shutterstock

MestLæste