Skønhed

5 tips til smukke og sunde øjne

Af Redaktionen 3. november 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi prøver altid at holde vores kroppe sunde og raske ved at dyrke motion og bevæge os – alligevel glemmer vi ofte en meget vigtig kropsdel, der også har brug for regelmæssig motion: Øjnene! Følg disse fem tips og hold dine øjne smukke og sunde!

1. Blinkeøvelsen: Blink fugter hornhinden og giver hjernen en pause for synsindtryk. Sid i et ½ min. og blink regelmæssigt og afspændt.

2. Har du tit sorte rande under øjnene? Så kan det være et tegn på, at du ikke får nok søvn. Man anbefaler otte timer pr. døgn - og helst mere hvis man er teenager. Der er jo en grund til, at man kalder det at få sin "skønhedssøvn".

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3. Øjenkastøvelsen: Det er sundt for øjet at bevæge sig. Sid i et ½ min. og kig på forskellige ting rundt omkring i lokalet. Det er en simpel, men rigtig god øvelse!

4. Farvekoncentrationsøvelsen: Gå rundt og fokusér på alle de røde ting, du kan få øje på. Når du mister koncentrationen, kan du bare vælge en ny farve.

5. Spis masser af A-vitamin! Det er nemlig vigtigt for synet og er med til at holde dine øjne sunde og raske. Vitamin A findes blandt andet i fisk og mørkegrønne grøntsager - som for eksempel spinat og broccoli.

MestLæste