Skønhed

5 ting du skal vide om din hårbørste

Af Stine Kærsgaard 11. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske tænker du ikke rigtig over det, men din hårbørste har brug for mere pleje, end du lige tror! Læs med her, og få en sund hårbørste – og et sundt hår!

Hvis du har problemer med fedtet hår, så tag lige et kig på din hårbørste! Hvornår du har du sidst vasket den? Fedt, hår og snavs samler sig nemlig i børsten, og hvis du ikke sørger for at rense den med jævne mellemrum, bliver du ved med at overføre skidt til dit rene, nyvaskede hår. Øv!

Læs også: Hvor meget ved du om dit hår?

Klik dig igennem galleriet her, og lær fem ting om at pleje din hårbørste.

5tingduskalvideomdinhårbørste

Væn dig til at fjerne håret fra hårbørsten, HVER gang du har brugt den! På den måde bliver børsten ikke så hurtigt ulækker, og den forbliver samtidig meget mere effektiv, da samlingen af hår godt kan gøre det sværere at komme til bunds ved hårrødderne. Hvis du har svært ved at få alt håret væk fra børsten, så brug en spids kam eller en kuglepind i stedet for dine fingre.
Foto: Shutterstock
Ligesom at du skal vaske dine makeupbørster regelmæssigt, skal du også vaske din hårbørste, da den er i berøring med din hovedbund hver eneste dag! Stylingrester, døde hudceller og snavs vil samle sig i den, og hvis ikke du løbende rengør den, vil den blive en sand bakteriebombe. Tag den eksempelvis med i bad en gang om ugen, og vask den med hårshampoo.
Foto: Shutterstock
Når du vasker den med shampoo, er det dog vigtigt, at du sikrer dig at få skyllet den grundigt bagefter, så der ikke sidder nogle sæberester tilbage, der kan irritere din hovedbund. Spul den med bruseren, så er du sikker på, at den bliver helt ren og gennemskyllet.
Foto: Shutterstock
Når din hårbørste har været en tur i ”bad”, skal du lade den ligge og tørre bagefter. Du må aldrig lægge den våd ned i en taske eller i en lukket skuffe, da den dermed let kan blive ulækker. Læg den frit fremme, og lad den tørre.
Foto: Shutterstock
Hårbørster kan være lavet af mange forskellige materialer, så det er svært at sige, hvor længe de rent faktisk kan holde. Som udgangspunkt er det dog en god idé at skifte din børste ud cirka hvert 3-4 år. Tag et kig på den – hvis den begynder at tabe sine dubber eller begynder at lugte anderledes, er det på tide at få en ny.
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om