Skønhed

10 typiske makeupfejl

Af Cecilie 22. april 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alle laver fejl – også med deres makeup! Er du en af dem? Bare rolig, du får hjælp lige her!

Det er ikke altid nemt at lægge en smuk og naturlig makeup. Der nemlig rigtig mange fejl, man kan lave, så man ser oversminket eller sjusket ud. Og det er jo ikke målet med ens makeup. Tværtimod!

Læs også: Fem nemme tips til dine bryn

Vi har samlet de 10 makeupfælder, som rigtig mange falder i. Tjek dem i galleriet herunder, og få styr på makeuppen.

10typiskemakeupfejl

Du tager for meget gloss på. Et lag er fint, men for mange lag er… Nærmest det modsatte.
Du glemmer at blende din rouge eller solpudder. Fra nu af siger du til dig selv, at man ikke skal kunne se, hvor dit rouge starter og slutter, og så tager du måske også en smule mindre på, end du plejer.
Du overplukker dine bryn. Det er SÅ nemt at falde i den fælde, men hold op med det nu! Prøv kun at plukke de brynhår, det virkeligt er nødvendigt at fjerne, og så ser du, om du ikke om en måneds tid faktisk har fået så mange bryn frem, at du kan få en rigtig flot facon på dine bryn.
Du glemmer huden ved næsen. Når nu du er i gang med concealeren, så tjek lige huden omkring din næse. Den er tit rødlig og knap så pæn, så læg lige et tyndt lag concealer der også.
Du kradser i dine bumser. Alle gør det, men det er dumt, dumt, dumt! Dine bumser er sådan cirka 1.000 gange (måske lidt overdrevet) så lang tid om at gå væk, hvis du kradser i dem, de er sværere at dække, når der er sår på, og du risikerer at overføre klamme bakterier fra dine fingre til din hud.
Du har nussede øjenlåg. Det er ikke pænt at have sorte eyeliner-rester og mærkelige øjenskyggestriber på øjenlågene. Hvis du tager concealer og lidt pudder på huden ved øjnene, inden du går i gang med makeuppen, holder den meget bedre.
Du glemmer at variere. Ja, ja, mascara og sort eyeliner, solpudder og lyserød gloss er pænt, men det er faktisk også ret sjovt at variere sin makeup bare en lille smule. Måske skal du prøve at droppe eyelineren engang imellem eller måske at skifte den ud med en farvet?
Du bruger for meget glimmer. Glimmer kan være ret fint, men husk, at du kun skal bruge en lillebitte smule - med mindre du selvfølgelig går efter et ekstra vildt look.
Du glemmer at rense din makeup af om aftenen.Det virker ikke så vigtigt, for du kan jo bare gøre det om morgenen… Øh nej! Din hud skal renses om aftenen, hvis du vil have den så fin som muligt. Slut med at gå i seng og have tilstoppede porer!
Du lægger din eyeliner forkert. Det er nemt at gøre det forkert, men heldigvis også nemt at få en god rutine: Sørg for at få din øjenblyant helt ind til den inderste øjenkrog og helt ned til vippekanten. Der er også mange, der stopper stregen for tidligt - og ikke lader den følge øjets kant hele vejen ud. Det er nemmest med en helt spids øjenblyant.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.