Pige drømmer om modejobs
mode

Tre modejobs, du kan få lige nu

Af Cecilie Rosfort-Nees 10. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Brænder du for at komme ind i modebranchen? Her kan du læse om tre modejobs, du kan få lige nu …

Blogger

Hvis du elsker mode, skal du da have din egen modeblog. Det er altid en god idé at finde en niche til sin blog, så den skiller sig ud fra de mange tusindvis af andre modeblogs, der findes. Måske kan du skrive om tøj, der koster under 100 kroner, skrive om genbrugstøj eller skrive om tøj, du selv har ændret på? Hvis du vil have din blog til at blive en succes, kræver det lidt arbejde fra din side: Du skal gøre dig umage, når du skriver (og måske endda få én, du kender til at læse din tekst igennem, inden du udgiver den), du skal lægge nye indlæg på tit, og du skal brænde for det, du skriver om. Hvem ved, om du ender med at kunne leve af at være modeblogger?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan laver du din egen modeblog

Læsermodel

På Vi Unge bruger vi ikke modeller fra modelbureauer til vores modeserier, beautyserier og forsider – vi bruger vores smukke læsere! Så hvis du har et smittende smil og elsker at stå foran et kamera, er det oplagte ”job” til dig selvfølgelig at blive læsermodel for Vi Unge. Det foregår på den måde, at du sender en ansøgning med et par vellignende billeder af dig selv og en lille video, og så kontakter vi de heldige piger. Vores læsermodeller plejer at være helt vilde med oplevelsen i vores fotostudie – og samtidig overrasker det tit, hvor lang tid det rent faktisk tager at få indstillet lys, blive enige om, hvilken farve baggrunden skal være, hvordan modellen skal stå på billedet og så videre … Tjek linket nedenfor, og send os din ansøgning.

Læs også: Sådan bliver du læsermodel i Vi Unge

Butiksassistent

Der er mange, der drømmer om at få arbejde i byens trendy tøjbutikker, så det kan godt være lidt uopnåeligt, men mindre kan jo også sagtens gøre det, hvis du drømmer om at arbejde i en tøjbutik. Måske kender du én, der har en mindre tøjbutik, hvor du kan hjælpe et par timer om ugen, måske mangler den lokale genbrugsbutik hjælp hver fredag, eller måske bor du i nærheden af et større supermarked med en tøjafdeling, som søger en fast ungarbejder … Selv om du måske hellere ville have stået bag disken hos Samsøe Samsøe, kan du tænke på, at du helt sikkert får lov til mere et af de ovennævnte steder, og at du jo får erfaring, som du kan bruge til at få drømme-modejobbet senere hen.

Er der modejobs inden for rækkevidde? Så tjek vores tips til at gøre det godt til jobsamtalen i galleriet!

Gørdetgodttiljobsamtalen

Til at starte med er det en god idé, at du sætter dig godt ind i, hvilken arbejdsplads det er, som du søger hos, og hvilke opgaver det er, som du skal løse. På den måde virker du oprigtigt interesseret – og det er et must, hvis du skal have jobbet!
Foto: Shutterstock
Det duer ikke at sidde og ”hænge” til en jobsamtale. Hvis du vil have jobbet, skal du op på dupperne og vise, at du bare er superklar og den helt rigtige til jobbet. Sørg derfor for at være veloplagt og udhvilet før samtalen.
Foto: Shutterstock
Med mange fritidsjobs handler det om at kunne tage fat og ikke være sart eller sippet. Det er vigtigt at vise din måske kommende chef, at du kan magte alle mulige forskellige opgaver – også dem, som ikke er de mest sjove!
Foto: Shutterstock
En god måde du kan vise, at du rent faktisk vil være god til jobbet, det er ved at fortælle, hvordan du vil løse de forskellige opgaver. Hvis du kan bruge eksempler fra andre gange, du har gjort noget lignende eller har haft succes med noget, er det bare et plus!
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt, at du lytter godt efter og rent faktisk svarer på det, som du bliver spurgt om. Vær derfor opmærksom, og hold fokus.
Foto: Shutterstock
Sidst men ikke mindst sælger man altså sig selv bedst, hvis man er glad og smilende! Husk samtidig, at det er vigtigt, du er dig selv. Det handler nemlig ikke kun om, at du skal vinde jobbet, du skal også passe til jobbet – og blive glad for det – og din måske kommende chef kan kun afgøre, om du gør det, hvis du er dig selv. Held og lykke!
Foto: Shutterstock

Læs mere om