mode

Guide: Sådan styler du dine smykker

Af Julie Sofie Hauritz 9. november 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Jasmin Chew / Unsplash
Kunne du godt tænke dig at være bedre til at gå med smykker? Men mangler du inspiration til, hvordan du styler dem? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Vi har samlet 4 tips til, hvordan du styler dine smykker, så du kan komme til at shine om kap med stjernerne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smykker er nogle af de mest populære accessories, og det er med god grund. Udover at give det sidste finish til et outfit, så er smykker også med til at sætte et personligt præg. Men har du nogensinde stået i en situation, hvor du ikke rigtigt vidste, hvordan du skulle style dem? Så er du ikke den eneste!

Der er mange tendenser og trends inden for smykker, og nogle gange kan det være svært at finde hoved og hale i dem alle. Derfor har vi samlet 4 tips og tricks til, hvordan du blandt andet kan style dine smykker.

Tip nr. 1: Prøv dig frem med lag på lag
Har du mange smykker, er det aldrig skidt at eksperimentere med at have flere af dem på samtidig. Det gælder både ringe, øreringe, armbånde og halskæder.

En måde, som du kan eksperimentere med lag på lag, når det kommer til halskæder, er ved at have flere halskæder på i forskellige længder. Det er desuden også værd at prøve at have halskæder på i forskellige former, farver og teksturer. Det samme gælder også ringe, armbånd og halskæder, da disse ting kan være med til at skabe et mere spændende udtryk.

En god måde at finde ud af, om lag-på-lag-stilen er noget for dig er ved at prøve dine smykker i forskellige kombinationer for at se, hvad der fungerer for dig – og hvad der ikke gør. En god idé er at notere ned, hvad du synes ser pænt ud, så du kan huske det til en anden gang.

Tip nr. 2: Prøv at mikse både guld- og sølvsmykker
Før i tiden ville modepolitiet komme efter en, hvis man miksede guldsmykker med sølvsmykker. Det er heldigvis ikke længere tilfældet. Faktisk er det blevet enormt populært at mikse de to typer af metaller – både når det kommer til øreringe, ringe, halskæder og armbånde.

Tip nr. 3: Stop, mens legen er god
Selvom både lag på lag og et miks af både guld- og sølvsmykker kan se godt ud, så kan det også sagtens komme til at virke for rodet. Et tip er derfor at stoppe, mens legen er god.

For eksempel kan en masse (og forskellige) smykker godt blive for vildt, hvis man samtidig har et meget farverigt eller mønstret outfit på. Her vil det helt klart være en fordel at bruge færre og mere neutrale smykker - men kun hvis man går efter et lidt mere klassisk look. Hvis du er vild med et chunky og et lidt rå look, er det bare om at give den gas.

Tip nr. 4: Der er ikke nogen regler for, hvordan smykker skal styles
Det vigtigste tip er, at der ikke er nogen regler for, hvordan smykker skal styles. Så hvis der ikke er nogle af de andre tips, som du synes vil passe godt til dit look, så er det helt okay. Du skal style dine smykker, som du har lyst til – for hey, det er jo også, hvad smykker er til for: At kunne sætte sit eget personlige præg.

Læs mere om

MestLæste