mode

Gør din garderobe vinterklar

Af Trine Sofie Meincke. Foto: Shutterstock 2. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du ikke, at du har noget tøj? Måske drukner dit gode tøj i alt det, du burde skille dig af med. Følg rådene her og få styr på dit tøj.

Det gælder om at have orden i garderobeskabet, hvis du vil have det store overblik over dit tøj. Så er det meget nemmere at finde ud af, hvad du skal tage på, og så kommer dit gode tøj til sin ret.

Tit har man alt for meget tøj liggende, som man aldrig bruger - og kunsten er at få sorteret noget af det tøj væk, så det, du rent faktisk bruger, bliver mere overskueligt.

Tjek selv din garderobe
• Gennemgå dit tøj, og sorter alt det fra, som du ikke har brugt det sidste halve år. Læg det på loftet, og hvis du ikke får brug for det det næste halve år, ryger det ud!

• Har du nulret eller hullet tøj, skal det ud. Det ser ikke pænt ud alligevel.

• Har du tøj liggende, som du ikke kan passe? Ud med det - det fylder op, og hvis du en dag kommer til at kunne passe det, er du sandsynligvis træt af at se på det.

• Skriv løbende ned, hvad du mangler af tøj - så du kan shoppe effektivt og få det med hjem, som du i virkeligheden har brug for.

Når du har sorteret dit tøj, er det nemt at holde orden i skabet, så indholdet bliver overskueligt for dig. Sorter derefter tøjet, så alle t-shirts ligger sammen, alle bluser og bukser, kjoler, nederdele og så videre.

Pas godt på dit tøj
Det er vigtigt, at du passer godt på dit tøj, for så holder det nemlig længere. Her er en række gode råd:

• Sørg for, at dit hvide tøj ikke bliver vasket sammen med det farvet tøj.

• Jo hurtigere du får en plet af tøjet, jo større chance er der for at få den helt væk.

• Hvis du har tøj eller sko i ruskind, skal du jævnligt børste dem med en svamp eller en ruskindsbørste. Hvis der kommer pletter på ruskind, så hold tøjet/skoene over damp og børst efter.

• Hvis du har fået svedskjolder på dit tøj, kan du fjerne både skjolderne og lugten med en blanding af lige dele citronsyrepulver og ufarvet opvaskemiddel. Gnid skjolderne med blandingen, og lad tøjet ligge i blød. Vask derefter tøjet i maskinen.

• Hold dine skindstøvler fri for rynker ved at fylde dem ud med avispapir, når du ikke har dem på.

MestLæste