Smykker og diversitet
Reklame

5 råd: Sådan finder du din egen stil

Reklame for Pandora 4. oktober 2022
I dag er verden fyldt med diversitet og repræsentation, men det har ikke altid været let at nuancere det stereotype udseende. Det er sejt at skabe sit eget udtryk og stil – men det kan også være svært. Her giver vi dig 5 råd til, hvordan du finder og bliver komfortabel i din egen stil.

For mange af os er det første, vi gør om morgenen, at åbne klædeskabet … og så kan vi ellers stå der i en halv time og kigge på alt det tøj, vi ikke længere har lyst til at gå med.

Nyt kunstner-collab fra Pandora

Uanset din kønsidentitet og stil skal du ikke være bange for at gå med smykker, der viser, hvem du er! Det er et af budskaberne med Pandoras nye kampagne, som er smykkebrandets første kunstnersamarbejde nogensinde – nemlig med kunstneren Keith Haring. Find kollektionen her.

Vi kunne altså godt undvære de der tøjkriser, som ofte skyldes, at vi ikke rigtig har vores helt egen stil og derfor kommer til at købe noget forkert.

Det er helt okay at have svært ved at finde sin egen stil, for det kræver mod at turde skille sig ud. Selv om vi i dag ser meget mere diversitet i modebilledet end før i tiden, kan det stadig føles, som om verden pådutter os at se ud på bestemte måder ud fra vores kønsidentitet.

Vores udseende gennem tiden

Vores udseende har altid afspejlet det samfund, vi lever i. Traditionelt set har mænd haft praktiske bukser på, og kvinder pæne kjoler, lange halskæder og øreringe – og det hang sammen med deres funktion.

Før kvinder fik stemmeret i 1915, var de snøret ind med korset, så de ikke kunne trække vejret nok til at tale længe og derfor ikke diskutere politik. Under Anden Verdenskrig var det moderne for kvinder at gå i bukser og kortere nederdele, hvilket hang sammen med, at de skulle overtage det praktiske arbejde for mændenes, som var i krig. Efter krigen kom korsettet tilbage, for nu skulle kvinderne tilbage til traditionelle kvindeopgaver. Op gennem 2000’erne normaliserede hiphopperne lange halskæder og øreringe til mænd.

I dag har vi et meget mere mangfoldigt syn på køn og udseende, og selv om der er lang vej endnu, viser det, at vi har bevæget os længere væk fra de traditionelle kønsopfattelser. Det er de seneste år blevet mere acceptabelt for alle køn at gå med smykker og gå i lige det tøj, man har lyst til.

Men hvordan finder du ud af, hvad din stil er? Vi har samlet 5 råd til, hvordan du finder og bliver komfortabel i din egen stil.

1. Udvælg dine rollemodeller på sociale medier med omhu

Mangler du inspiration til at finde din egen stil, kan det være en hjælp at følge flere forskellige personer på Instagram og TikTok. Der findes et hav af inspirerende influencere derude, og ved at se forskellige looks kan du måske lettere sortere i, hvad du identificerer dig med.

Husk at følge dem, der får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis du ser ting på sociale medier, som du bliver ked af, fordi du ikke synes, du kan leve op til det, så unfollow den person, der lægger det op. Den bedste stil altid er den, du føler dig mest tilpas i. På den måde ser du sej og selvsikker ud.

2. Vælg brands, der giver dig mulighed for at skabe din egen stil

Tidens debatter om inklusion og diversitet har rykket noget i modebranchen, og i dag forsøger flere modebrands at bidrage til mere mangfoldighed – for eksempel inden for kønsidentitet, etnicitet, religion, seksuel orientering, handicap, størrelse og alder. Dit udtryk skal i dag afspejle din personlighed frem for dit køn, og derfor laver flere brands kollektioner, der taler til alle køn.

Det giver os flere muligheder for at se ud, som vi vil. Uanset hvilket køn, du identificerer dig som, kan du gå med smykker, blive karseklippet eller iføre dig en stor hoodie. Du må tage lige det outfit på, du har det bedst i.

Derfor kan du forsøge at vælge mærker, du føler, taler til dig, i stedet for at gå efter det samme som alle andre. Det kræver, at du sætter dig lidt ind i det, men det kan give dig en større selvtillid i din personlige stil.

3. Tag i genbrugsbutikker og på loppemarked

Måske har du prøvet at have en periode med nitter, blonder, glimmer eller velour – og fundet ud af, at det ikke lige var noget for dig alligevel. Du er ikke den eneste!

De fleste af os prøver forskellige ting af med vores udseende i løbet af vores ungdomsliv. At eksperimentere med sit udseende er sommetider nødvendigt for at finde ud af, hvilken stil man føler sig komfortabel i. Det er helt okay at eksperimentere med forskellige looks og skifte efter dagens humør.

Embrace dine forskellige faser ved at shoppe genbrugstøj og loppelækkerier i stedet for at købe nyt. Det er meget billigere og tillader dig at prøve noget af for senere at give det videre. Smart!

4. Lyt til komplimenter – og luk det negative ude

Det er altid dejligt at få komplimenter fra en klassekammerat eller en ven. Omvendt kan det føles meget personligt, hvis nogen kommer med negative kommentarer om ens udseende. Det er vigtigt at huske på, at det er din mening, der er den vigtigste, når det handler om dig selv.

Forsøg at lade de gode ting komme ind, og lad alt det negative gå hen over hovedet, når det kommer til dit udseende. Det essentielle er, at du selv er glad. Husk, at der ikke er en rigtig eller forkert måde at se ud på. Der er kun én af dig, og det må du gerne vise til omverdenen. Vær dig selv!

5. Komplimenter andre, når de prøver noget nyt med deres stil

Du nyder sikkert selv at få komplimenter fra andre, og det er vigtigt, at du giver det videre. What goes around, comes around, som man siger på godt dansk. Og når det kommer til komplimenter, så passer det altså!

Øv dig i at sige noget pænt til andre om deres personlige stil hver dag – især, hvis du kan se, at de har prøvet noget nyt. På den måde inspirerer I hinanden til at udforske jeres egen stil og blive mere komfortable i jer selv.

Pandora smykker til alle køn

KEITH HARING X PANDORA

Nu kan du få fingrene i smykkebrandet Pandora første kunstnersamarbejde nogensinde!

Pandora har skabt en ny kollektion af smykker inspireret af den anerkendte unge kunstner, filmskaber og performer Keith Harings ikoniske pop art-værker. Haring døde af aids i en alder af 31 og efterlod sig en fond, der støtter blandt andet aids-organisationer.

I Pandoras unikke smykkekollektion er Harings kunst fortolket som seje armbånd, ringe, øreringe og en halskæde. Kollektionen har et energisk udtryk, der kommer fra Harings vision om, at kunst er for alle, og hans inspiration fra graffiti, skateboarding og breakdance. Dette går hand i hånd med Pandoras vision om at skabe smykker, der giver mulighed for at udtrykke sig på sin egen måde. Kollektionen kan købes indtil 29. november 2022. Find den her!

Læs mere om

MestLæste